2011. szeptember 27., kedd

Teszt külföldön

A finn állami vasúttársaság (VR) beszállítója beismerte, hogy az új jegyeladási rendszerének komponenseit külföldön (Indiában) tesztelték. Az új rendszer bevezetésekor fennakadások akadtak, és az állomásokon a jegyautomatákból és az interneten nem lehetett jegyet vásárolni. Az automaták azóta is ideiglenesen ki vannak kapcsolva. A bomba akkor robbant, mikor az interneten megtalálták egy indiai alvállalkozó önéletrajzát, amiben szerepelt, hogy ezt a rendszert indiában tesztelte.

Fasza. Elvisszük a finn vasút rendszereit Indiába, hogy ott teszteljék le nekünk. Jön egy kis vonatjegyár-emelés, és egész finnország vasútja, de legalábbis a jegyeladás leáll. Most fehér abrosszal leterített asztalokon árulják a jegyet a helsinki pályaudvaron. Visszatértünk az elektronikai középkorba.

Seggberúgnám azt, aki ezt a rendszert tervezte, fejlesztette és legfõképp azt, aki tesztelte. Vagy inkább azt, aki a döntést hozta, hogy ott kell ezt a munkát elvégezni. Vagy nem is, inkább azt, aki a pénzt adta nekik, miért nem a hazai programozókat, tesztereket alkalmazta. Elviszik a munkát keletre, itt meg lassan munkanélkülivé válunk. Az outsourcing hazaárulás.

1 megjegyzés:

Negra írta...

Leszel a "Rendszer Ellenesek, avagy Épeszűeket Vezető Pozíciókba!" fikapáholyomban törzstag?!

Nekem is NAGYON a bögyömben van most A Rendszer....
Grrrrrrrrrrrrrrrr!