2011. október 26., szerda

Homo technologicus

A finn rádió arról beszélt, hogy mozogni születtünk, mégis azon "fáradozunk", hogy olyan dolgokat találjunk ki, hogy minél kevesebbet kelljen mozognunk. Arra kell a technológia, hogy leszoktasson bennünket a mozgásról, a munkáról, a gondolkodásról.

Drága pénzen autót veszünk, hogy ne kelljen annyit mozognunk, aztán drága pénzt fizetünk a konditeremért. Mindenkihez eljut a zene a vezetéken, kevesebb zenészre van szükség, felesleges annyi sok embernek annyi sok évet gyakorolni. Hamarosan azt is kitalálják, hogy nem kell annyi férfi, mert lesz egy Nagy Õ, szõke, sudár, fehér lovon, aki elvégzi a megtermékenyítés fáradságos munkáját. S máris ott vagyunk az utópiában, amit a Szexmisszió felvázolt. Alfahím.

A nyugati országok azért lettek nagyok és erõsek, mert ipari fejlõdés volt, gyárak voltak, munkahelyek. Mostanra ellustultunk, lepasszoljuk a (büdös) munkát keletre. Vajon ki fog megerõsödni belõle? Vajon ki az, aki Afrikában infrastruktúrát fejleszt, és ki az aki támogatja az ottani a fejlõdést?

2 megjegyzés:

blis írta...

Lehet, hogy már nem szükséges, de legalább nem tilos.
Vagy várható a mozgásadó?

blis írta...

B, Humoros??? köszi...
-megszoktuk, hogy elszabjuk :)!