2011. október 23., vasárnap

Kaurismäkik

Tegnap este megnéztem Mika Kaurismäki "Szétmenõ szerelmek háza" filmjét (Haarautuvan rakkauden talo, port.hu), jó kis finn vígjáték túszdrámával, akcióval és jó színészekkel. A Kaurismäki filmekbõl ismert Kati Outinen terrorista anyát játszik, szerepet kapott egy másik régi Kaurismäki szereplõ, Kari Väänänen, meg Irina Björklund, és aki nekem nagyon bejött, a Ninát játszó Anna Easteden. Azt hiszem megvan az új kedvenc szinésznõm (Kirsten Dunst és Meg Ryan helyett).


A történet már megint egy válófélben levõ pár életérõl szól, akik mindenféle kalandokon esnek át, aztán újra összetalálnak. A DVD extrák között volt egy 15 perces alternatív befejezés, igazi lövöldözõs krimi változat, kicsit megmagyarázta, hogy kerültek a film utolsó képsorain a szereplõk egy nagy búzatáblára. Az alternatív befejezéssel a film vége jobb lett volna, bár egy kicsit mókás az a sok egymásra haló hulla.

Nagyon szeretném megnézni Aki Kaurismäki új filmjét is (Le Havre), és ha minden igaz, a szabadság végébe még belefér, már csak azt kell kinézni mikor játsszák és hol.

Nincsenek megjegyzések: