2011. november 19., szombat

Friss zsemle

Finnországban nem ismerik a friss zsemlét. Olyat, mint otthon az Auchanban, nagy fa ketrecbõl, nem kapni. Helyette van hosszukás féligsült zsemle, védõgázas fóliában, amit otthon ki lehet sütni, de az nem az igazi, vagy nagyon megsül, vagy a közepe szivacsos marad, íze sem az, ami otthon. Lehet újabban kapni nagy zacskóban 10 darab zsemlét, 5-6 nap szavatossági idõvel, azzal meg az a baj, hogy a csomagolásban befülled, puha, szivacsos.

Most azt találtam ki, hogy a kettõt kombinálom. Megveszem a zacskós kész zsemlét, de nem eszem meg, hanem betolom a sütõbe, és kb 5 percig sütöm. És tádámm, csoda, friss, finom, ropogós zsemlét kaptam reggelire.

Már csak arra kell odafigyelni, hogy melyik zsemle milyen, a korpás Sinuhe az, ami nekem most bejön. Már csak egy jófajta kefirt kell hozzá találni, ami nem tejföl, nem joghurt, és nem piimä, hanem kefir.

Nincsenek megjegyzések: