2011. november 6., vasárnap

Mindig így járok, ha leragadok blogot olvasni. Kiakadok. Kérdéseken. Emberi sorsokon. És tapsolok a talpraálláson. Azért nagyon durva mik történnek egyesekkel. Hálát adok a ... kinek is? Univerzumnak? ... hogy a mi gyerekkorunk más volt. És hogy a gyerekeink más életet élnek.

Helyi érdek...

---

Elhangzik a filmben: a média célja, hogy odabilincselje a nézõket a képernyõ elé (reklámbevétele a nézettségen múlik), ezt akkor éri el legkönnyebben, ha az embereket rettegésben tartja, hogy nézzék az újabb információkért és a megnyugtatásért. Helyi érdek ez is.

---

Lehet, hogy már a Biblia írói is ezzel operáltak? Bár náluk nem volt "következõ adás", hacsak nem a vasárnapi mise, de az alábbi weboldalon ez áll: "ELAINE PAGELS: The Book of Revelation is the strangest book in the Bible. It's the most controversial. It doesn't have any stories, moral teaching. It only has visions, dreams and nightmares."
Avagy a jelenések könyve nem egy szokványos része a Bibliának. Ez a legellentmondásosabb. Nincs benne történet, vagy morális tanítás. Csak látomások, álmok, és rémisztgetések.


Nincsenek megjegyzések: