2011. december 1., csütörtök

Csirke és tojás

Sephen Hawking könyvében utal Douglas Adams könyvére, amiben a 42 a válasz az ultimate kérdésre. Azt mondja, a tudomány mai állása szerint megpróbál válaszolni a kérdésre. Mármint arra, hogy az élet, a világmindenség, meg minden.

Erre hirtelen tart egy filozófiatörténeti összefoglalót, mármint a fizika történetével kapcsolatosan, mikor és kik jöttek rá, hogy a föld gömbölyû, mekkora lehet, hogy a világ, a csillagok, meg minden természeti/fizikai törvényeknek megfelelõen viselkednek.

Na ott említi, hogy már 500 évvel idõszámításunk elõtt voltak, akik feltételezték, hogy evolúcióval alakult ki az ember. A magyarázat az volt, hogy az ember gyerek annyira gyámoltalan, az elsõ években kell neki a szülõi támogatás, etetés, biztonság, hogy az elsõ ember biztosan nem lehetett gyerek, s ez elég bizonyíték volt rá, hogy az ember egy másik fajból alakult ki, akinek a gyereki erõsebbek...

Mindig is mondtam, hogy rokonok vagyunk a csigákkal... Azért nem esszük meg õket, mert a rokonaink... és ki enné meg a nagypapát?

Nincsenek megjegyzések: