2011. december 10., szombat

Ország

Nekem tetszik ez az átnevezés dolog. Eddig olyan bonyolult volt, hogy köztársaság, ráadásul mégis mindenki csak úgy hívta, Magyarország. Most egy kicsit majd tanulni kell, nehogy kicsússzon a szánkon a köz, meg a társaság, meg hogy egybe írjuk, vagy külön. Az, hogy Magyarország, sokkal rövidebb is, mint az, hogy Magyar Köztársaság.

Gazdaságilag is egy jó húzás, mert majd le kell cserélni az útleveleket, amiért haza kell utazni, s lám, a Malév felvirágzik. Meg az útlevél árát is be lehet állítani úgy, hogy az az ország érdekeit szolgálja. Már most hírlik, hogy 5000 helyett 19 ezer lesz a sima útlevél, 29 a gyors, és 39 ezerért azonnal megvárható. Mennyien törték magukat a nyaralásba indulás elõtti napokban, hogy megkapják idõben, s lám most kielégítik az igényt, lesz azonnali. S lesz sok pluszbevétel, és országunk felvirágzik. Kilábalunk ebbõl a csúnya nemortodox válságból.

Arról nem is beszélve, hogy az ország nevének megváltoztatása elhárított egy akadályt a királyság útjából. Ha a többség úgy akarja, akkor könnyebben kiálthatjuk a Duna jegén. Csak szólok, most jön a tél, ha szerencsénk van, befagy a Duna, és már tavaszra választhatunk is egy jószívû, igazságos királyt.

Én nagyon szurkolok nekik.

5 megjegyzés:

Negra írta...

EZT a Betondot szeretem a legjobban! :D

Névtelen írta...

Lelketlen és esztelen barom, halom szerencsétlenség... Finnországból akarod megmondani a tutit? Jaj de sajnállak, te magányos, szerencsétlen köcsög. Siccc!!!

LJ írta...

Vigyazz Betond! Belegazoltal egy udvari bohoc lelkebe. :D

Betond írta...

Te meg mi a faszt ugatsz itt idegen emberek blogjában, macskatulajdonos? Ugyanolyan választópolgár vagyok mint te. Talán bátrabb is, mert te inkább megrohadsz ott, mint hogy el mernél menni külföldre, mert ott dolgozni is kell, nem csak beszólni és macskát simogatni).

Andi írta...

Betond, hol a like gomb a dumád alatt?
És a fúúúúúúúúúj gomb, a névtelenül kukucskálóknak?! :D