2012. október 27., szombat

Ez a hétvége!


Nem jó a hétvége, mert itthon ülünk, és telezabáljuk magunkat.

Vagy ha nem ülünk itthon, akkor elmegyünk a könyvvásárba, megnézzük Leena Lehtolainent, Sofi Oksanent, Masha Gessent (aki a Putyin könyvet írta), meg az itt vendégeskedõ magyar írókat, jól lejárjuk a lábunkat, hullafáradtan hazajövünk, és telezabáljuk magunkat.


De ha nincs szerencsénk, akkor még egy rakás pénzt is elköltünk könyvekre, e-könyv olvasóra, hozzá való e-könyvekre, a letöltéshez SIM kártyára, s ha már beüzemeltük a Galaxi Pad-ot, amit olvasónak vettünk, gyorsan veszünk hozzá Angy Birds játékokat, további elektromos könyveket és hangoskönyveket, s mikor megúntuk a játékot, jól bezabálunk.


Ha ez mind nem elég, akkor a gyereknek is veszünk könyveket (rengeteget), játékokat, ukulelét, mert rózsaszín, és a szomszéd zenevásárban lemezeket a mai finn zenészektõl, és holland sajtot és mézes tallért a másik csarnokban a kaja-pia vásárban, marmitet az angol shopban, friss bagettet a franciában, olívabogyót a görögben, fokhagymás szendvicskrémet a bio pultnál... összerakjuk az e-könyv olvasót, és jól bezabálunk.

És mivel olyan szépen mosolyognak a hostessek, veszünk még hozzá Helsingin Sanomatot is, fél évre, hogy legyen mit olvasni az e-book olvasó Galaxi-n, akciósan persze, s hozzá az új, sötét csokiból készült Geisha desszertet...

S mikor jól összeszámoljuk, hogy mennyi pénz is volt az az ingyen  belépõ a könyvvásárba, akkor bánatunkban jól telezabáljuk magunkat.

---

Most éppen ukulele hangoló videót nézek és tekergetem a hangoló bügyüröket, és az alap akkordokat tanulmányozom, a lányom nagy örömére.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

ilyen helyre:
1. pénz nélkül kell menni
2. ha pénz nélkül fájna a szíved, akkor nem kell elmenni
egész jó stratégia, én így nem költöm el mindenféle rendezvényeken és vásárokon ami nincs is :)
levena