2012. október 28., vasárnap

Ez a pingpong!

A hétvégén volt a finn asztalitenisz szövetség országos versenye. Elmentem megnézni, hogy játszik a krém. Az 5 legjobb finn játékos közül ott volt 3, azok közül a legjobb négyet mutatom.


A piros ruhás srác, egyébként kínai származású lett a nap második helyezettje, itt az elõdöntõt játssza. A finn bajnokságban minden játékosnak van egy pontértéke, 2500 körül van a maximum, ezek a srácok 2400 felettiek. A céges klubunk legjobbja 1700 körül van. Hogy a pontokat hogyan számolják, az rejtély, de ha valaki kiap egy gyengébbtõl, akkor csökkennek a pontjai.


Itt a másik két menõ játékos. A háttal álló még fiatal, ki is kapott 3:0-ra. Nézzétek, honnan indul az ütés, a szemben álló játékosnál jól látszik. Na ezért fogyókúrás a pingpong. De nézzétek meg a videót is, ha sikerül feltölteni.


Ez meg itt egy szerva. Hol a keze a mûvésznek? És hol a labda? A videón is látszik egy ilyen szerva 0:10-nél. A háttal álló srác nyerte a mai napot.



Na itt egy másik videó, ezen a jobbikak játszanak:

10 megjegyzés:

LJ írta...

Na, felreertes ne essek, becsulom a pingpongot, es szerintem is jo sport, de fogyokurasnak nem neveznem. Talan azon a szinten, ahol ezek a jatekosok vannak, mar elegetnek eleg kaloriat egy-egy merkozes alatt, de meg azt is ketlem.
Kis osszehasonlitas: http://calorielab.com/burned/

Mivel ez a sport koncentraciot, gyorsasagot, es ugyesseget igenyel, ezert termeszetesen jo kondiban kell lenniuk a jatekosoknak. Es a jo kondit edzessel erik el, amin nem csak pingpongot ertunk.
http://www.pongworld.com/tips/tips_train.php

A szervanal mekkora volt a zaridod telefonon? :)

Névtelen írta...

like :)
te mikor indulsz? :)
levena

Betond írta...

Na épp ezért írtam, lefitymáljátok a pingpongot. Az az oldal is. Szar az az oldal!

Ez ugy kepzeli el a pingpongot hogy ott alsz az asztalnal es idonkent pottyentesz egyet a kezeddel. Beirtam a kilomat, a tevekenyseget (table tennis) es kiirta, hogy 36 kcl 15 perc, 143 1 ora.

Kivancsisagbol beirtam a squash-t, 131 es 523. Az asztalitenisznek is valahol ott kellene lennie, ha az izzadas merteket, az utana erzett faradtsagot es a sulyvesztest (1.5 kilo) nezem.

Tovabbi kivancsisagbol megprobaltam kideriteni, melyik masik sporttal lehet ennyire keveset fogyasztani, mint ahogy az usaban a pingpongozok (sic).

A jogging, az egyhelyben joggolas, a lassu kocogas is 83 kcl negyed ora alatt. A gumipadon lepkedes is 43. Na de akkor mivel egyenerteku a pingpong, az usa majmok szerint?

Hat a horgaszassal: ezt talaltam:

Fishing along the river bank (Includes some walking), na ennek eppen annyi, 36 es 143 kcl a fogyasztasa, mint az pingpongnak.

Az, hogy ugy omlik beloled a viz, hogy minden 5. pont utan torolni kell - hanyszor torolkozunk mi squash kozben??? es 5 percenkent inni.

Ez az oldal csak meggyozott rola, hogy az amerikaiak hulyek, es hogy az asztaliteniszrol kialakult kep tenyleg olyan, amilyen.

LJ írta...

Szar, hehe, ez jo.

Nos, beirtam a kilodat, es kiirta, hogy table tennis 79kcl 15 perc, 315 1 ora. Picit elnezted, ha a kilodat lbs-ben adom meg (ami a default), akkor tenyleg 36kcl-t add ki 15 percre, de ugye te kg-ban mered magad. Nezd meg megegyszer...

Nem, nem ugy kepzelem a pingpongot, jatszottam eleget. Meg jatszottam mast is, igy van osszehasonlitasi alapom. Az asztaliteniszt nem lehet osszehasonlitani a squashal, focival, kezilabdaval. Egyszeruen kevesebb kaloriat egetsz el pingpongozas kozben, ez van. Ha tetszik, ha nem.

"ugy omlik beloled a viz, hogy minden 5. pont utan torolni kell - hanyszor torolkozunk mi squash kozben??? es 5 percenkent inni." Erdekes, omlik belolem a viz squash alatt es minden menet utan iszok egy-ket kortyot. Lehet, hogy tobbet mozgok?

Ja, es a sok folyadek, sok izzadtsagot general...

Az usa majmok, meg az amerikaiak hulyek. Haha.

Ezt nezd. A te altalad preferalt oldal (http://www.egeszsegkalauz.hu/kalkulatorok/energia-felhasznalas/) adatai elol, az en altalam mar idezett oldal (http://calorielab.com/burned/) adatai hatul. Az adatok kcal-ban vannak, 15 perces mozgasra, x kg.

Asztalitenisz: 88 Table tennis: 79
Box, boxzsakkal: 132 Boxing, punching bag: 131
Foci, meccs: 199 Football, competitive: 210
Freesbe, altalanos: 66 Freesbe playing, general: 53
Futas terepen: 199 Running, cross country: 210
Harcmuveszetek: 221 Martial arts: 236
Kezilabda, csapatban: 177 Handball, team: 184
Lovaglas, altalanos: 88 Horseback riding, general: 79
Squash: 265 Squash: 289

Egyezzunk meg abban, hogy az asztalitenisz szep sport, es tenyleg jo jatszani, de – mint latod – nem egy kaloria egeto sportag. Ha most azt hiszed, hogy lenezem az asztaliteniszt, akkor nagyon nem ismersz.

Betond írta...

nem kaloria egeto sportag --- ha a jatszoteren jatszak.

LJ írta...

Nem vitatkozom. Nincs ertelme... :)

Névtelen írta...

Hm... Na most hozzárakom, amit én tanultam. Ha fogyni akarunk, nem csak az a kérdés, hogy mennyi kalóriát égetünk, hanem az is, hogy ennek mekkora része ment a zsírból. Hiába égettél sok kalóriát, ha közben az egekben volt a pulzusod, mert akkor a zsírégetés alacsony hatékonyságú volt. A pulzust a maximális terhelhetőség kb. 60-70%-án tartva maximalizálható a zsírégetés, ekkor az elégetett kalóriák fele a zsírt fogyasztja. Ha nincs pulzusmérő órád, akkor onnan lehet tudni, hogy nem túl magas-e a pulzusod mozgás közben, hogy nem vörös a fejed, és nem lihegsz annyira, hogy ne tudj beszélni. Ugyanakkor nem is túl alacsony ha közben izzadsz, és érzed, hogy azért dolgoznod kell. Levena

murok marci írta...

klassz lenne, ha kicist több zyírt égetnék el én is pingpongozás közben;) de még klasszabb, ha csak fele ilyen jó szervákat tudnék;)

murok marci írta...

ma este megint rád gondoltam. egy hallássérült pingpong-csapat elen játszottunk az egyiküknek olyan szervája volt, hogy most is kiráz töle a hideg:(

Betond írta...

Mikor gyerek voltam játszottam én is a Siketek csapata ellen, valahol ott, ahol ma a Lurdy ház áll, vagy onnan egy kicsit a Fradi pálya felé.