2012. november 13., kedd

Marketing: Lakás eladás gitárral

Marketing ötlet? Nekem már fáj a jelenség. Az eladó lakásokat internetes oldalon hirdetik Finnországban, rengeteg képpel, kívül-belül le vannak fotózva. Eddig rendjén. De ahogy nézegetem a képeket, feltûnik, hogy rengeteg lakásban látni, legalábbis a szépen kitakarított és rendrakott képeken egy-egy gitárállvány, rajta vagy akusztikus, vagy elektromos gitár. Mikor lakást kerestünk 3 éve, akkor is láttuk sok helyen, néha teljesen ok nélkül (pl idõs ember nappalijában) egy-egy gitárt. Nem falon lógva, hanem dróthuzal állványon. Ma is nézegettem ilyen képeket, és kb 8 lakásból 4-ben találtam gitáros képet. Az egyikben hirtelen 3 gitár is állt.





Marketing magyarázat? Úgy néz ki a finnek felizgulnak a gitár látványától, és mint tudjuk, a fokozott izgalmi állapot hozzásegít a (meggondolatlan) érzelmi döntéshez, mint a piros-sárga színpár. Aztán ha az elsõ 20 másodpercben döntött a nézõ (vevõ), akkor már simán lejátszódik az az 1-2 hetes ismerkedés és a már meghozott döntés tényekkel való alátámasztása.

Szerintem túl átlátszó a dolog, azokat a gitárokat csak oda vitték a fotózás és a bemutató idejére.

2 megjegyzés:

LJ írta...

Mi az a drothuzal allvany? A gitar allvanyra gondolsz? Nekem is olyanon fog allni a gitarom, amint a ket lurko nem lesz veszelyes ra. A falon kepet kell logatni, az allvanyrol barmikor fel lehet kapni es pengetni.

Az utolso ket kep ugyanabban a nappaliban keszult. Tenyleg 3 gitar van ott. De azert ugye eszrevetted a pianinot az elso kep jobb sarkaban, meg a kotta allvanyt a szamitogep szek mogott, a ket elektromos gitar mellett. En el tudom kepzelni, hogy szeretnek zenelni ebben a lakasban, es tudnak is.

Névtelen írta...

Csak nem lakaskeresesbe fogtal? Vesztek egy nagyobbat?
levena