2012. november 5., hétfő

Minõségi különbség

A pénteki tõzsdehírek szerint a Nokia kész lett volna piacra dobni egy windows 8 tabletet, de mivel a Microsoft is kijött egy hasonlóval, kénytelenek voltak törölni a tervet. Az indoklás szerint azért, mert úgy becsülték, hogy a piac tele lesz ilyen készülékekkel, ott a Lenovo, a Microsoft, a Sony, a HP és a Toshiba, ráadásul a Microsoft sajátja is, s nem tudnának többet eladni belõle, mint 50 ezret.

Szerintem mégis jobb lett volna egy telített piacon eladni néhány darabot, mint egyáltalán nem kínálni ilyet. A márkahû Nokia rajongók most dühöngenek. Meg a részvénytulajdonosok. Egy ilyen készülék bejeneltését vártam szeptemberben, mikor annyit buktam a részvényekkel.

Így most a Nokia tablet nélküli mobil gyártó marad... Minõségi ugrás lett volna kijönni egy ilyen, várva várt eszközzel, mert a Nokia tulajdonosok büszkék lettek volna rá, hogy egy olyan cég termékeit hordozzák, aki tud ilyet is.

Emlékszem, mikor új autót vettünk, nagyban hozzájárult a döntéshez, hogy a Renault beszállt a Forma 1 bizniszbe. Mert a Forma 1 olyan garancia volt, hogy a cégnek van elszánt kutatás-fejlesztési programja, a Forma 1 tapasztalatok meg elõbb utóbb beépülnek a hétköznapi kocsikba.

Minõségi különbség van olyan cégek között, akinek van tabletje, és akinek nincs tabletje egy olyan világban, ahol a PC-t elõbb-utóbb kiszorítja a mobil eszköz.

Nincsenek megjegyzések: