2012. december 30., vasárnap

Begyedem

Kezdem a következõ egyetememet. Fiatalkoromban annyira szerettem volna Cambridge-be vagy más neves egyetemre járni, erre nesze, az Illinois után most itt a Princeton. Szinte érzem a patinás épület áporodott falait, ahogy kettessével szedem a lépcsõfokokat... Azt se tudom melyik államban vagyok.

---

Féltem a klórozott víztõl, hogy az kiszárítja a bõrömet, vagy hogy valamilyen más módon árt az anyajegyeknek. Valamelyik nap megnyugtatott a párom, hogy a klór az fertõtlenít, és ha bármiféle baci lenne a bõrömön, a klóros víz inkább javítana rajta. Úgyhogy már nem félek a zuhanyzástól.

Most egy kicsit az uszodától félek még, mert nem tudom eldönteni, melyik egészségesebb. Ott persze jó klóros a víz, de minél klórosabb, annál jobb. Ugye? A gondom a víztisztító berendezéssel van: az internet oldalukon az egyikre azt írják UV fényt hanszálnak (az ugye ártalmas a bõrre, ezért is nem ajánlott a szolárium - vajon az összes UV fény kimegy a vízbõl, mire belemegyek?), a másiban ózont (azt meg tudjuk, hogy a hegesztéskor keletkezõ ózongázt, vagy amikor a troli fékez, vagy amikor a metró trafója túlterhelt, nem egészséges belélegezni). Nem ellentmondás ez, hogy az ózonpajzs véd meg az UV ellen?

Hogy ezeket a dolgokat letisztázzam, majd felveszek egy kurzust biológiából, meg víztisztításból is. Aztán nem tudom milyen mérnök-biológus-közgazdász-kenyerész lesz belõlem.

---

Hát, ilyeneket okoskodok itt magamban, míg megfõ a töltöttkáposzta, meg amíg hallgatom az egyetemet. A padokban már minden diák türelmetlen várja a tanárt. Nagy a zaj, az a 800 ezer diák nagy zajt tud csapni a teremben, mikor mind kirakja a moszkvics slusszkulcsot, ami ma már nem luxusszükséglet.

Nincsenek megjegyzések: