2014. szeptember 1., hétfő

Első Mensa táborom

Idén először jutottam el a Mensa táborba. Nem bántam meg, még a helyszín (a lepukkant szocreál szálló a menzás kajával) sem tudta elrontani a hangulatot. Hajnali 4-ig ismerkedtünk, társasoztunk, beszélgettünk, érveltünk, vitatkoztunk, és hallgattuk az előadásokat, pl a négy pornó-oszkárdíjas filmrendezőt, a szaxofon virtuózt, a jövőkutatót, a családállítót, a serfőzőt, vagy a 200 kiló feletti tagtársunk előadását a kövérség ellenségeiről. Ez utóbbin átértékeltem a véleményem a saját testalkatomról és nehézségeimről.

Találkoztam egy tévés celebbel, aki mensás léte ellenére vallásos, vagy misszionárius volta ellenére mensás... Na igen, volt pornószínésznő tagtársunk is. És ott volt Bibiána, a szőke ciklon is.

Nekem élmény volt hasonszőrű kakukkmadarak között. De a legjobb: M* fiam is velem volt, aki messziről kerüli a matematikát, és csak a tánc meg a színjátszás érdekli. Ő is talált magának elfoglaltságot és barátokat. Ráadásul amikor kitöltötte a mensa.hu-n az adaptív próba IQ tesztet, olyan eredményt ért el, amitől magam is meglepődtem. Azt hiszem felesleges volt minden aggodalmam... Ilyen eredményt nem igen produkálhatott volna a postás fia.

Fiam a felolvasószínházban is ügyes volt, és Kovitól is keményet kérdezett. Büszke vagyok rá. Csak ne lenne annyira bunkó a saját anyjával. Egyébként családterápiának is beillett ez a hét. Na meg a Balaton.

Nincsenek megjegyzések: