2014. október 7., kedd

Kukások és szabályok

Már lassan megszokom, hogy amikor kimegyek az erdõbe sétálni, megnéznek a sétálók, mert nincs a kezemben sétapálca (nordic walking bot). Azt is kezdem megszokni, hogy ha kimegyek biciklizni, megnéznek, mert nem viselek bukósisakot. Na de hogy kukásnak kelljen öltözni, ha kerékpárra ülök?

Reggel jövök be, állok a dugóban, hogy felhajtsak az autopályára, elszáguld mellettem egy kukás - kerékpáron. Aztán egy másik. Nézem, mi van? Sztrájkolnak a köztisztaságiak, és ma kerékpárral járnak? Vagy haloween-jelmezversenyre tréningeznek?

Aztán elmegy mellettem egy törpe kukás csapat, 10-12 apró kis kukás kézenfogva, és két kukás-néni. Azok is kukás mellényben.

Négybõl 3 biciklis kukásmellényben teker. Lassan már nem mehetek ki az utcára, ha nem öltözök uv-sárga vagy uv-zöld ruhába.

---
Lassan megszokom, hogy bármelyik internet oldalt nézem, el kell fogadnom a süteményeket. Még akkor is, ha fogyókúrázom, és az oldal szerkesztõje nem önszántából adja. Kell.

Mint ahogy megszoktam azt is, hogy az IT szakemberek hatalmas fekete hátizsákkal cipelik magukkal a hivatalt (microsoft office). Hozzá tartozik a városképhez az indiai szaki a nagy egyentáskával (Targus). Azért kell a nagy táska, mert abban hordják a napi curry-t. Mikor beálltam konzulensnek, nekem is adtak egyet.

Örülök, hogy a munkahelyem nem ad laptopot, nekem még megadatott, hogy bent hagyjam a munkát és este máson aggódjak, mint a szüntelen érkezõ emaileken.

Olyan irányba megy a világ, hogy jó kukásmellény gyártónak lenni, és jó hátizsák-gyártónak lenni, mert valakik elõírják, hogy a kerékpározáshoz, a sétáláshoz, a futáshoz hogy KELL felöltözni.

Most, mikor olyan nagy a libaralizmus, hogy lánynak öltözött fiúkon és fiúknak öltözött lányokon nem szabad csodálkozni, mikor az extrém öltözködés, a tetoválás, a haviselet és az orrkarikák teljesen megengedettek, hogy az ember kifejezze az egyéniségét, akkor egy csomó másban elõírják, hogy mit hogy kell csinálni.

Van, aki megmondja, mi számít autónak (a 20 éves jó állapotú de rozsásodó autóm a jelek szerint nem az), mi számít egyháznak, és hogy mit árusíthat egy sarki kisbolt. És mikor. Szabályokat hoznak, és lehetetlenné teszik a normális életet, ha nem fizetsz mindenféle kiegészítõkért.

Ezek a szabályok elszegényítenek. Elveszik a pénzt a fontosabb dolgoktól. Lassan már csak használt autóra, használt gyerekülésre, használt ruhára, és használt élelmiszerre fogja futni.

Lassan kukások leszünk mindannyian.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Valamelyik nap volt a láthatósági nap, innentől ajánlott felszerelni a ruhára-mindenre a láthatósági jeleket. A csoportos ovisok-kisiskolások mindig mellényben közlekednek.
Bukósisakot vegyél, életet menthet - autós kifordul eléd, belemész egy gödörbe/kiálló valamibe stb. (párom fején egy éve tört el a sisak). Egyébként pedig Finno-ban kötelező biciklizéshez a bukósisak, ugyanúgy, mint a biztonsági öv.

Névtelen írta...

Jo, kupakot lehet, hogy veszek, de a biztonsagi ovet abszolut feleslegesnek tartom. Meg a csengot. B