2015. április 29., szerda


A nap végére megint jól leeresztettem. Nem a squash teszi, valami tavaszi fáradtság. Beültem a fiúkkal meginni egy sört és megenni egy kebabot, és gondolatlanul ömlött belőlem a panasz, hogy a kurta életbe, csak nem akarnak összejönni a dolgaim.


Mondom is magamnak, te, Tibi... Nem is így hívnak, de mindegy. Azt, hogy ha költeni kell a kocsira, eldobom, leteszem az első szeméttelepen és veszek egy másikat szintén ilyen olcsón, egy évre. Gondoltam, adok neki meg egy esélyt, ha átmegy a vizsgán, megtartom, végülis ezt ismerem, és akármilyen öreg, de motorilag rendben, csak a rozsdásodó kasztni nem megy a manager álláshoz. Meg át a vizsgán, ha lukas a feneke. Erre hallom, hogy már le kellett cserélni a téligumit, ha azzal vinném vizsgázni, rögtön megbukna, s az dupla vizsgapénz. Megyek ki, hogy lecserélem a kerekeket, de látom, hogy a nyári készletből kettőnek a belső fele tükör sima. Hirtelen, hogy átmenjen a vizsgán, elszaladtam venni két használtat, de nem volt a méretemben, hát vettem két újat, 150 pénzt. A viszonyítás miatt mondom, hogy az egész kocsit kerekestől odaadnám az első érdeklődőnek 400-ért. Leveszi a boltos a télit, hát latom, hogy az is belül tükör. Kerékösszetartás, futómű beállítás 80-100 pénz, s télen új garnitúra kb 300. S még az is lehet, hogy az alváz rozsda miatt megbukik. Javíttassam? Vizsgáztassam? Eldobjam?


Ha hirtelen kellene rákölteni 300-at, biztos nem szarakodnék vele, de így darabonként más. Önbecsapódásdás fennforgásának helyzete forog fenn. Számolj Betond és dönts racionálisan. Ez a gyáva nyúl játék, csapdahelyzet, menekülj!


Más. Lesz egy olyan egész hétvégés buli, ahova 10 éve nem látott ismerősök is eljönnek, Erdélybe és Magyarországra hazaköltözöttek, hallani, hogy Edó is itt lesz. Úgy megkérdeném hogy van. Na erre a hétvégére bejelentkezik egy kedves ismerős, hogy jön, mutassam meg hol lakom. Csapdahelyzet ez a magány is, az ember tiltakozik ellene, de amint van valaki aki hozzá szólna, máris félti a függetlenségét. Ismerek olyat, aki 15 éve szingli...


Lófasz az egész világba, hogy itt mindent olyan nehéz elintézni, es hogy olyan nehéz dönteni. Ugy néz ki a teremtő szereti az embert szenvedni latni.


Na most köszönök, a figyelmet met az estét, lelépek aludni, már ha tudok. Holnap utazok, és ha mosott rongy vagyok, akkor olyan leszek mint a mosott rongy. Picsába.


És még mindig nem tudom, mi ez a türelmetlenség.









1 megjegyzés:

Soderlulu írta...

Te Betond! Te is tudsz mérgelődni, mint én. Leírom, és máris könnyebb!! Azt hiszem, hogy megérdemelsz egy új autót!! :D