2015. június 26., péntek

Költözés Finnországból haza

Mikor 2002-ben hazamentünk még kicsi volt a cég aki költöztetett, ma már nagyobbak lettek, és azóta legalább 20-30 család költözött velük. Kedden kérdi egy ismerõsöm, hogy nem tudok-e olcsó költöztetõ céget, mert a finn Niemi 4000 eurót kérne, pedig nincs is nagyon sok cuccuk. Természetesen õket ajánlottam.

Akkor még nem sejtettem, hogy másnap az õ kamionjukba fogom bepakolni az egyik ismerõs családot. Délben jött az üzenet az egyik internetes közösségi oldalon, hogy baj van, késik az autó, a délelõttre megbeszélt kollegák nem tudnak segíteni, ha tudok, menjek 5-re. Tudtam, hogy lassan õk is haza mennek, de azt nem, hogy ilyen hamar.


Este 9:20 kész

Mentem, és kb 4 óra alatt bepakoltunk mindent. Ketten jöttünk segíteni, meg a házigazda. Lift nem volt, 4. emelet, lépcsõ. Lefelé természetesen remegõ lábbal, felfelé a korlátba kapaszkodva vonszolva magam, de túléltem. Tegnap még sajgott a térdem, mára már jó. Aztán elrepültek.

Volt alkalmam megkérdezni, hogy mennyibe kerül a szállítás, 15 köbméterre kb 600 euro + áfa. Tehát ha valaki Finnországból költözik Magyarországra, velük érdemes. Kontakt a kiadóban.

Nem tudom mi ez a nagy hazaköltözési hullám, most a nyáron 5 családról tudok, akik mennek, vagy már otthon vannak. Talán az adókedvezmény miatt, talán a finn gazdaság helyzete (munkanélküliség), talán a határak lezárásától való félelem. Mégis mennyivel jobb otthon evezni a süllyedõ hajóban, hogy a végén magyar földbe temethessenek.

Akárhogy nézem, akárhogy szídom a jelenlegi rezsimet, néha én is azon kapom magam, hogy a profession.hu-t böngészem.

3 megjegyzés:

Meri írta...

Hát, kétszer is meggondolnám, mielőtt tutira nemet mondanék. Ez melyik városrész amúgy?

Betond írta...

Lauttasaari :)

Meri írta...

Kösz, valahonnan ismerős volt, mégsem tudtam beazonosítani. Drukkolok nekik, hogy otthon jobban sikerüljön hosszú távon a folytatás.