2015. október 26., hétfő

Linux és a hit

A Linux hit kérdése, mint az alábbi kép is mutatja. Ha összehasonlítom a bibliával, a rá épült disztribúcióknak olyan színes tárházát kapom, mint a bibliára épült egyházaknak. Vajon melyik felel meg a Mormon és melyik a Pünkösdi egyháznak?


Bedöglött az asztali számítógépem, az aukciós oldalon vettem egy másik öreget fillérekért. Az érdekes az, hogy az eladó is magyar volt, de ez csak a licit megnyerése után derült ki, mikor megkaptam a nevét és címét.

A fentiek miatt tegnap templomban voltam, és egész nap linuxot installáltam. Melyiket szeressem? Ubuntut, vagy Debiant, vagy szenvedjek a Slackware-rel? Az openSuse nem kompatibilis... És ha már megvan a disztribúció, milyen ablakozó rendszert tegyek rá? Végül Cinnamon lett, Win10 témával, ami elárulja, melyiket telepítettem. Csak úgy hasííít az ócska vason.

Már csak az IrfanView-t kell behegeszteni Wine alá, aztán mindent tudok, amire szükségem van. Ja, a windowsos telefonomat még nem próbáltam meg összekötni vele, remélem felismeri, és tud vele kommunikálni. Ez fontos lenne, mert még mindig ezzel fotózok. Meg ezen ingyenes az Excel.

Nem is olyan egyszerû ez a váltás dolog.

Nincsenek megjegyzések: