2015. november 20., péntek

Megfigyel nem kritizál

Megfigyelem a dolgokat, de nem értékelek, nem kritizálok. Ez a módszer eddig bevállt. Nem tudok elaludni? Sebaj, biztos valami fontos dolog érlelõdik. Persze remélem, hogy jó irányba történik változás. Nyikorog a szomszéd, hangosan döng a közfal? Nem kritizálom, hanem konstatálom, hogy jó estéje van. Korán lemegy a nap? Nem panaszkodok, hanem megállapítom, hogy jön a tél. Nem szenvedek miatta, nem tudok változtatni rajta.

Odafigyelek a jelekre, és megpróbálok nem parázni miatta. Energiával tölt el a világ sokszínûsége. Meg az, hogy ha akarok valamit, akkor igazán el tudom érni. Ez magyarázatra szorul. Eddig (kb 2 héttel ezelõttig) nyomorultul éreztem magam, hogy nem mehetek ki dohányozni, mert úgy döntöttem. Most már nem. Most jó. Most a pocakom sem zavar, és ni, mindjárt el is kezdtem fogyni. Most, hogy elengedtem az aggódást.

Közben jönnek érdekes "üzenetek", amik megpróbálnak kibillenteni, de csak figyelek, hogy mit is akar jelenteni. Ki küldte, és miért? Égi jel? Az alábbira ma bukkantam valami lájk-lopó oldalon.

Mit csináltam a hét elején? Vettem repjegyet. Mi a helyzet a szerelemmel? Régi ismerõs felbukkan? Mikor? Kialakuló-félben levõ kapcsolat? Mosolygok.

Hisz nem is változott semmi, mégis máshogy nézek ma a világra. Nézegetem, hova vehetnék akciós repjegyeket. Ja, hogy ne sürgessen semmi...

Nincsenek megjegyzések: