2015. december 2., szerda

Élet HKI-ben





Ilyenek a karácsonyi fények Helsinkiben az Esplanadin, kis életet hoznak a sötétségbe. Hétvégén jártunk ott Katával. Már egy héttel korábban megnyitották a karácsonyi bevásárlóutcát (Aleksi), mégis hiába mentünk, a szentátustéri karácsonyi piacot csak ezen a héten pénteken fogják, így csak a kivilágitott utcákat láttuk. Elmaradt a glögizés. Majd ma, ha megjönnek a vendégek.

Kerekasztal beszélgetünk nálam, hosszabb szünet után ismét. Most a finn gazdaság helyzete és a kormányválság (van-e) a téma. Nincs itt semmiféle válság, ha ennyi pénz jut a városi fényekre. Vagy mégis van: egyre mennek fel az árak, 1 hétig sztrájkolt a posta (most hagyta abba), és egyre durvul az ellenség a finn parlamentben. Is.

Közben valami stressz van, s nem jövök rá a forrására. A szorongás az ok nélküli félelem, most akkor valami olyanom lehet. A hasam vacakol, hol itt fáj hol otthon, nehezen megy az alvás, korán jön az ébredés. Bizonytalanság? Biztonság-hiány? Vagy csak a sötét. Most épp süt a nap, pirosra égeti az arcom az üveg-kocka ablakokon keresztül. Mutatom.




Elég furcsán torzít ez a telefon, de ezen most inkább nem stresszelem magam.


Nincsenek megjegyzések: