2015. december 8., kedd

Karácsonyi képeslapok

Mindenki összerezzent, mikor megszólalt a kapucsengõ. Nem tudhajtuk biztosan, hogy szólt a múmiházban a bejárati ajtóra szerelt csengõ, de az biztos, hogy össze lehetett rezzenni tõle, tehát feltételezhetjük, hogy hangos volt.

"Vajon ki lehet az ilyenkor, mikor már rég téli álmot szoktunk aludni?" - Kérdezte Bájocska. "Talán a villanyórát jöttek leolvasni." Vágta rá Papa. "Vagy a vízórát" - okoskodott Mû". "Mindjárt kiderül, ha kinyitjátok neki az ajtót." - Mondta mama. "Nézz ki fiam, Sára." - tette hozzá, de ezt senki nem értette.


A postás állt ott. Hogy honnan, honnan nem, képeslapok érkeztek. Ahha! Tavaly nyáron a spanyol tengerparton nyaraltak a múmik, és az ott szerzett új ismerõseik kedveskedtek nekik karácsonyi képeslapokkal.

"Jön a karácsony! Jön a karácsony!" - ujjongott Bájocska, aki a facebookon olvasott a közelgõ ünneprõl. A múmiházban rajta kívül csak Mama tudta, mi az a karácsony, de õ elég ritkán nyitotta ki a száját, nem járatta feleslegesen. A többiek mind azt hitték, hogy valami szörnyeteg közeleg, és elkezdtek reszketni. Igazából azért reszkettek, mert a postás nyitva hagyta a bejárati ajtót. Az egyik borítékban egy nyáron készült fotó is érkezett.


Az esti tea mellett a nyári élményekre emlékeztek.

A postás is velük töltötte a délutánt.

Az ifjak kidõltek a mézeskrémestõl kapott cukor-mérgezésben.




A mûben elhelyezett tárgyi tévedésekért elnézést kérünk (a szerk.)

Nincsenek megjegyzések: