2016. január 2., szombat

Újévi kilolakóriák

Természetesen ünnepek utáni méretkezés. Erősen kileng. (Jé, magyar nyelvű billentyűzeten van rendes hosszú ő és ű!). Olvasom valahol:

Velem egykorú, azonos magasságú és súlyú férfi alapanyagcsere: 2171 kcal, nő 1826 kcal.

A nő miért kevesebb? Én nő vagyok?

Amikor pontosan számoltam a kalóriát (fogytam is 3 hónap alatt 15 kilót), és koordinátarendszerben ábrázoltam a heti bevitt kalóriát és a fogyás mértékét, azt vettem észre, hogy 850 kcal diétán nagyon gyorsan fogyok, 1200-on lassabban, 1500-on ideális, heti 1.5 kilót, 2000-en már hízok. Akkor az jött ki görbeileg is, meg le is teszteltem 2 hétig, hogy ha 1750 kcal-t fogyasztok naponta, akkor tartom a súlyom. Ez megközelíti a nők alap anyagcsere igényéhez tartozó kalóriaértéket. Ha ez igaz, akkor én tudtomon kívül nő vagyok.

Ha jobban belegondolok, anyám Orsit akart, tanultam kötni, horgolni, hímezni, és ugyanúgy lelkizek, meg aggódok, mint egy nő. A másik oldal meg az, hogy a női test látványára gerjedek... Akkor most mi van? Én egy látens buzi nő vagyok, akit fiúnak neveltek?

Utálom az újévi fogadalmakat, de az idei is lehetne olyan jó, mint az előző volt. Idén akár meg is házasodhatnék végre, elég volt a facér életből. Nem?  De az biztos, hogy a következő szilveszerkor legalább 10, ha nem 15 kilóval kevesebb akarok lenni. És egészséges. De legalább beleférjek a menyasszonyi ruhámba.

Nincsenek megjegyzések: