2016. április 9., szombat

Borul?

Nem tagadom, örülök ennek a vizes botránynak. Na nem annak, hogy mit csinált ez az ember, mert ha bűncselekményt követett el, akkor büntessék meg, és ha szexuális erőszakot, akkor semmi keresnivalója fürdőruhás tizenéves lányok közelében. Azért örülök neki, mert ez is megmutatja, hogy minden disznóság kiderül. Mint ahogy kiderültek a háborús bűnök, az offshore cégek, ugyanúgy ki fognak derülni azok az esetek, amikor az államnincstárból a saját zsebeket tömik meg.

Nem vagyok hipochonder, vagy mi a spanyol neve az üldözési mániának, de az iskolában állítólag megjelent valami magyar nő, tanárnak adta ki magát, és valami előadást színlelve azt mondta a lányomnak, hallottam rólad. Khm. Lehet, hogy álnéven kellene álmodoznom.

Tegnap azon gondolkodtam, hogy kik azok, akik a bűncselekmények kiderülése után is a jelenlegi kormánypártra adják majd le a szavazatukat. Mert a hírek szerint továbbra is nagy a támogatottságuk. Azok, akik nem mernek kisebb ellenzéki pártra szavazni (mert a szélsőjobbra és Fletóra értem, hogy nem akarnak, bár kompromisszum lenne a kisebb rosszat választani, olyat, aki nem táplál magában birodalmi reményeket). Miért nincs egy olyan párt, akár _erős_ viccpárt (mint az izlandi kalózpárt), aki elvinné a kiábrándult szavazók voksait?

Végül arra jutottam, hogy azok szavaznak rájuk, akik 1) ebből hasznot húznak, kéz kezet mos alapon úgy vannak vele, ha a rendszer borul, akkor ők is börtönben végzik. Dollárárverés játék: nem lehet kiszállni, mert a vesztes is nagyot veszít, kénytelenek összezárni és oda szavazni. De ez csak addig tart, míg trónol a király, amint kigolyózzák, hatalmi válság jön, és a párt széthullik. (na jó, ez csak egy gondolatkísérlet, de lehetséges forgatókönyv) 2) azok, akik hasonló helyzetben szintén így tennének, tehát a mézesbödön mellé kerülve ők is könyékig benne lennének. Magyarul az erkölcsileg züllöttek.

Tudom, otthon népbetegség, vagy inkább népsport az adócsalás, a kapcsolati háló, mert művészet az átlagfizetésből megélni. Aki nem csinálja, aki erkölcsös akar maradni, éhenhal. És ha már mindenki züllött, senki nem támadhatja a zsarnokot, mert mindenkinek van a füle mögött. El tudom képzelni, hogy az adatbázis, a milyen lista? amiből az embereket értékelik, ki barát és ki ellenség, már olyan adatokkal is bővült, hogy mivel korrumpálható. (Kritikusaik szerint) a szientológusok is ezzel operálnak, előbb kiszednek féltett titkokat, aztán azzal zsarolnak. Teljesen racionális, ha a kormánypárt is használja. Ha véletlen valaki ellenzéki indulna a választásokon, mindjárt lehet a kincstári pénzen üzemeltetett királyi médiában lejáratni.

Hát igen, kevés esélyét látom, hogy akár Juhász, akár Szabó, akár Schiffer pártja, akár a kutyapárt eléggé meg tudna erősödni.

Egy megoldás van: oroszul tanulni. Már a lengyel sem kóser. Na jó, még a tamil (vagy hindi) versenyben van.

Vagy felvenni egy kitalált finn nevet. A betond nagyon idegen, a finnek allergiásak a B-re. A botox Huncaricus-on gondolkodok.  Ja, hogy abban is van B?

Nincsenek megjegyzések: