2016. május 12., csütörtök

Ertelmes elet

Mostanaban megint sokat gondolkozok. Elet ertelme, eletcel, eletfeladat, onelfogadas, onszeretet, onbizalom, masokkal valo viszony a tema. Valszeg azert ezzen, mert ezzel van most bajom.

Arra jottem ra, hogy az embernek alapveto szukseglete, hogy fontosnak es hasznosnak erezze magat, hogy valahova (csoportba, kozossegbe) tartozonak erezhesse magat, ahol elfogadjak, ahol megeli azt, hogy szeretve van. Ez biztonsagerzetet okoz. A biztonsag alapveto szuksegletunk.

- fontossag (szamitok valakinek)
- hasznossag (jo vagyok valamire)
- valahova tartozni (hasonszoruek kozott lenni)
- elfogadas (ugy fogadnak el, ahogy vagyok, a hibaimmal egyutt)
- szeretve lenni (szeretheto vagyok)
--> biztonsag, nem vagyok egyedul, hasznos resze vagyok a vilagnak, van ertelme a letemnek

Kirepultek a gyerekek, nincs (kozeli) csaladom, kinek es mikent tudnek jo lenni? Mi a feladatom azon kivul, hogy a gyerekeket segitem emberre valni, leszakadni lassan a szuloi hazrol, elindulni az eletben? Tavolrol ezt hogy tudom csinalni? Hol, mivel tudok feltoltodni, hogy a feladataim elvegzesehez erot szerezzek, hogy a motivaciom fennmaradjon?

(Mert ha nem vagyok jo, ha nem kellek, akkor minek elek?)

Keressek valami hobbit? Koltozzek haza? Jobb lesz?

Kihagytam valamit? Gondolkozik ilyesmin rajtam kivul mas is? Mire jutottatok?

2 megjegyzés:

Unknown írta...

A gondolkodásod menete szerintem helyes,jól látod a magadra is szabható feladatokat.
Miért nem indulsz el.A múltkor tettem javaslatot.(nem tudom megtaláltad -é)Vagy éppen az a baj és kivetni való benne,hogy éppen az apád javasolta?
Nándi is így van.Valaki akit én csak sejtek ki, az igen nagy hatással van rá.Amit én javasolok neki pont az ellenkezőjét teszi.Sőt annyira ellenkezőjét teszi,hogy az interneten felhasználó nevet kelett változtatnom.mert még össze téveszthetnek bennünket.
Így hát visszavonom javaslatomat;nehogy már te is el kezdjél FÉNNYEL ÍRNI,terád nézve alantas szórakozás;HOBBI.
Amit én a fotózással teremtettem több annál,Értéket teremtettem.Majd valaki doktori disszertációban feldolgozhatja.Csak az a baj,hogy nekem nem abból kellet megélnem,eltartani
a családomat,nem fordítottam gondot az önadminisztrációra ,értékesítésre megjelentetésre,
A családom és máz állatfajták csak halálom után megsemmisítendő nagy tehertétételnek tekintik az eltakarítását,megsemmisítését.
Most már későn fogtam neki a mentésnek.Kb 1/3-a van használható,kutatható állapotban.Nem én lennék az első.az egyetlen aki a halála után lett felfedezve,lett híres,.Milliókat kérnek egy egy fotójáért.
Tehát nem javaslom ,hogy a fényírást válaszd az önmegvalósítás eszközeként.Már az is nagy dolog.ha bele olvsol komentembe.Azt már túlzás lenne remélni,hogy idáig juss az olvasásban.
Ma voltunk anyáddal a "cukrosláb" klinikán.Jövő hetek valamelyikén kardiológiára kaptunk időpontot.Az eredményről édesanyád kérdezd!.Engem hagyj ki! Üdv Atyád
A gyermekeid támogatása továbbra is hasznos jótétemény.Nem kell belepusztulni!

Unknown írta...

Maholnap két hetes leszek.Visszatekintve az elmult időkre.Elmondhatom,hogy az nind teljesült
annélkül,hogy egyszer is törtem volna rajta a fejem.Most azt mondhatnám,hogy élősködővé vál-
tam,De fotöimmal kiállításokat csinálok/ha meghívnak No de ez a család szempontjából haszontalan,kártevő tevékernység,azonkívül hogypusztítom az élelmiszerkészletet,Növelem a ter-
heket azzal,hogy mosnak rám.Takarítanak utánam.
Inkább a telken segítenék ásni,metszeni permetezni , stb. De erre már nincs elég levegő a tüdőmben,erő a lábaimban,Járni márt lassan két bottal se tudok.
De!Járok fotóklubba,/két helyre is/Havonta egyszer nyugdíjas klubba. SBK rendezvényeire is
eljárunk anyuval/ ahol a most folyó jelöléseken eddig a legtöbb jelölést kapta eddig/
Mindenütt marha jól érezem/zük magunkat.Nem tudjuk mi a fenét esznek rajtunk.Mindenkinek
van hozzánk jó szava.Pedig nem udvaroljuk körbe a társaságot./Talán azért mert lehet ránk számítani? Nemtom/ No szia !Apád.