2016. június 2., csütörtök

Orvosi dildó

Még mindig azon röhög az egész emelet, hogy a kolleganõnk demonstrálja...

Heti vagy havi szokásos önképzés, mindig másik kollega tart kiselõadást a közelebbi szakterületérõl. kb 15-en vagyunk, hamarosan rám is rámkerül a sor, szóval nem ér nevetni. Ma a brachyterápia, vagyis a testen belüli sugárforrásos kezelés volt a téma. Mert hogy sugárterápiával foglalkozok, már amikor nem a híreket nézem.

Azt mondja a kis kollegina, lehet vagy 25, de a brachy-ban tapasztalt, hogy van ez a hüvelybe helyezhetõ sugárforrás, katéter, de nem annyira hasonlít a szokásos katéterhez, amin sugárzó magot vezetnek a betegbe, hanem inkább olyan, mint egy dildó. Na itt elkezdõdött a nevetés. Kínjukban vagy nem, nem tudom, gondolom elég szemérmesek a finnek, ha ez megnevetteti õket. Aztán ment volna tovább a kollegina, hogy megmutatja a programot, amivel a kezelést tervezi az onkológus meg a fizikus, mikor a többiek még mindig a dildót vizualizálták, és megkérdezte, hogy demonstrálja-e? Gondolom mindenki sejtette, hogy nem a dildó bevezetését akarta demonstrálni (bár elõtte a prosztatát bemutatták, hogy honnan szúrják fel a tûket), hanem a program használatát, de akkor már végleg elszabadult a pokol.

Gyerekek, nem tudom mit csinálnék, ha ilyen helyzetbe kerülnék, de ahogy ez a szende fiatal fizikus kezelte a dolgot, az csoda volt, mindenféle megszeppenés vagy pirosodás nélkül mondta, hogy nemrég megmutatta a fõnök 18 éves fiának, aki két hétig itt dolgozott nyári gyakorlaton nálunk, és õ akkor megértette a dildó mûködését.

Gondolom neki is katarzisa volt a katétertõl.

Komoly dolgok ezek, kérem. És mint tudjuk, az emberiség kb harmada szóba elegyedik majd a sugárterápiás osztály dolgozóival...

Hirtelen elszomordotam, és elmúlt a nevetés. Hát van ilyen. Mint amikor a betegben bentragad a radioaktív mag, és úgy megy haza, hogy nem veszik észre, csak amikor kihullott a haja.

---

Kérdem is a dietetikusomtól, hogy hallom, ha valaki rákos, vagy más nagy baja van, akkor gyorsan veszít a súlyából. Nem lehetséges-e, hogy a gyors fogyással elõidézem a fordítottját?

---

Ma szusi volt ebédre, és legalább 2 tele tányérral megettem. Most szídhatnám magam miatta, hogy megint kialvatlanul mentem ebédelni. De nézhetem pozitívan is: így legálább elkerülöm a gyors fogyást, és a dildót.

Nincsenek megjegyzések: