2016. augusztus 7., vasárnap

Stand up - a mérlegre

Megint láttam egy olyan éttermet, ahol annyit eszel, amennyit bírsz egy áron. Elgondolkodtam már korábban is, hogy ez miért éri meg, egy-egy vendég képes többet zabálni, mint amibe a kaja kerül, így a bolt könnyen csődbemegy. Össz-társadalmi szinten se jó játék az ilyet megengedni, mert elhíznak az emberek, és lesz megnövekedett TB kiadás, meg lerövidült élet.

Az összeesküvés elméletesek persze tapsolnak, mert Soros, vagy bárki tőkés örül, ha nem kell kifizetni a beállamosított nyugdíjakat, tehát a rövidüdő élet jó, ráadásul háború meg gyilkolás nélkül öli meg a demográfiai katasztrófát.

Na de most komolyan, miért jó beetetni az emberekt olcsón, hogy betegre zabálja magát? Hát azért, mert csinálnak statisztikát, meg pareto elemzést. Mert a dagadt ember az ő kuncsaftjuk, aki visszajár pizzát enni két pofára. Beetetnek, mint ahogy a horgász eteti be a vizet pecázás előtt. Oda csalogatja a dagadtot, hogy oda hozza a családját, ingyen reklám, két lábon járó. Aztán otthonról házhozszállítást kérő.

Mert a sovány ember kevés kalóriával beéri. Mert az okos ember sovány. Számol, tudja, hogy neki napi 1500 kcal az adag, abból gazdálkodik, nem megy be az ilyen edd kipukkadásig magad helyre (egy bigmac menu extra krumplival és zéró kólával már 1100 kcal, emellé már csak egy pár szál répa fér bele a sovány ember menüjébe). A dagadt ember meg zabál, neki egy 1500 kcal, vagy akár 2500 kcal vacsora meg se kottyan. Aki 1500-at eszik egy nap, az megválogatja, mit eszik (ezért megy a Michelin csillagos éttermeknek, mert ott minőségit adnak, de keveset).

Lehet fikázni a Zetort, hogy kicsi az adag, meg drága, de ha az minőségi... Szóval segítenek fogyni.

Ma az uszodában - mert a boci szigetes kirándulás és a porvooi esti séta között még elszaladtam fürdeni - csak 101,95 kilót mutatott a mérleg. Ez újabb csodával felérő rekord. Persze azt már tudom, hogy ott kb 1 kilót csal a mérleg, de már itthon is, reggel, csak 103,8 kiló voltam, ami majdnem a régi állandó volt. Basszus, a kalória számolás működik, az endomondo meg szépen köpi ki magából, hogy ma túl sokat fogytam, estére kénytelen voltam betolni egy kotipizzát. Pedig beértem volna havaji szelettel is, de abban csak 600 kcal van (körettel), míg a pizzában 900.

Elégedett vagyok magammal.

És elkerülöm az all you can eat éttermeket, mert túl nagy kihívás még az én gyenge, fejlődésben lévő akaraterőmnek.

Igen, életmód változás, napi 500 vagy több elégetett kilokalória, napi 1000-1500 méter úszás rulez. A gond csak az, hogy ahogy fogyok, egyre kevesebb kalóriát fog jelenteni az az 1000-1500 méter úszás. Mert a könnyű ember könnyebben mozog. Akkor már csak fél pizzákat ehetek. Jaj de szar lesz, soványan keveset enni. Kell valami más orális öröm után nézni. Elmegyek standup komédiának.


Nincsenek megjegyzések: