2016. november 2., szerda

Meglepetés

Ismerõs írja, hogy ma reggel meglepett bennünket a hó. Nem lepett az meg bennünket, hisz már tegnap elõtt mondta a tévé és a rádió, hogy jön, hanem az, hogy csak ennyi. 10-20 centit igértek, erre épp csak annyi esett, ami még megmaradt, kb 5 milliméter. Tél van, hivatalosan is.

Tegnap este vittem a makkarát eladni piacra. Fáztam. Ma felvettem az új pár bakancsot, most meg izzad a talpam a légkondis irodában. Ahol kikötöttem a termosztátot, hogy leálljon a légkondi. 20 fok volt a szobában. Most, hogy áll, felment 23-ra, és már izzadok.

A szobám 2 fala padlótól tetõig üveg. Szélesvásznon nézem a várost. Olyan idõ van most, mint otthon egy általános téli napon. Elképzelem, hogy otthon vagyok. Csak a dugó hiányzik, meg az idegbeteg emberek.

Mindenem megvan. Fáj fáj a derekam, fáj a fogam, a fejem, de élek. Gyógyulnak a sebeim. Az anyagi helyzetem sem kilátástalan. A szürke és a sötét is könnyebben elviselhetõ, ha kint hó van. Legyen csak, lepjen csak meg minket azzal, hogy a meteorológusoknak most - kivételesen - igaza legyen. Nagyon rám férne egy kis éghajlatváltozás. A hót, a havat annak számolom.

Nincsenek megjegyzések: