2016. november 9., szerda

Szép új világ

Érdekes fordulatok a politikában. A harc (és Orbán) megbukott, és a nagyok rájönnek, hogy az olcsóbb országba elvitt munkahely miatt feszültségek keletkeznek. A recept egyszerű: a helyi ügyekkel kell foglalkozni, az embereket meg kell hallgatni, és a legfontosabb problémákkal kell foglalkozni. És nem az a legfontosabb, ami a leggazdagabb rétegnek fáj (foci), hanem az, ami a legnagyobb többségnek fáj. Végre elkezdhet megjavulni a világ!

Tegnap arról beszélgettünk, hogy az egyházszakadások, de még a kisebb differenciálódások is (mint a különböző szerzetesrendek egymás közti párbeszéde) előre vitték a világot. A sokszínűség jó (mint ahogy gyönyörködteti a szemet a sokszínű táj, állat- és növényvilág is), mert megkapargatja az állóvizet. Fontos, hogy az alap értékekben megegyezzünk, különben harc lesz, pedig mind ugyanazt akarjuk: élni, és boldogulni.

Szép szép gondolatok.

Várom a problémákat, és a megoldási ötleteket. (Mert a megoldás is ott van az embereknél, akinél a probléma van, csak nincs felhatalmazásuk, vagy erőforrásuk hozzá).

Nincsenek megjegyzések: