2016. december 20., kedd

Mákom van, kell?

Dec. 20. Fa beszerezve, ajándékok többé kevésbé beszerezve (csak még magamat kell meglepnem valamivel, a múltkori leárazáson vett pizsamát már beavattam, annak a helyére kellene valami, talán egy új borotva), most már tényleg minden kész a kis Jézus várására :)


Megvannak az elhatározások: alszok eleget, és lefogyok. Itt van karácsony, eltelt megint egy év, a legjobb alkalom visszatekinteni, hogy mi történt ebben az évben. Itt van karácsony, és ez a legjobb alkalom a fogyókúrázásra. Ha most, ma elkezdem, akkor a karácsonyi zabálást épp kompenzálja, s év végére nem hízok meg. :)

Szóval ma mégsem sütöm meg azt a tortát (úgysincs rá időm), helyette tegnap cukrászdába mentünk a gyerekkel, olcsóbb is volt, finomabb is volt, gyorsabb is volt, s volt időnk egymásra, meg utána tanulni.

Már fél éve iskolás, s én most vettem észre, hogy eddig még nem tanultam vele, nálam még nem nyitotta ki sem az olvasás, sem az írás füzetet. Most az Ü betűt tanulják (a finnt), és bár tökéletesen olvas, a nyelvtörő finn szavak, aminek a jelentését még õ sem ismeri, nekem is kitörik a nyelvem. Bár nekem inkább a szememmel van a gond.

Megvan! Megvan mit veszek magamnak: szemüveget. Tegnap este megjött a válasz a HR-től: nem térítenek belőle semmit, tehát mehetek megrendelni, s végre látni fogok dolgozni. Amíg arra vártam, hogy megjöjjön ez a válasz, nem mertem semmit rendelni, mert ha olcsót és vacakot veszek, és mégis kifizetnék, akkor verném a fejem a falba, ha meg drágát vennék, és nem fizetik, akkor meg... akkor meg éhen halnék. Ami nem is annyira rossz opció, mint amilyennek látszik, tekintve, hogy jön a karácsony, és szeretem magam... :)

Jut eszembe: répa. Attól javul a szemem. Nagyon jó lett életem első vadasa. Gondoltam karácsonyra vega vadast csinálok (gomba vadasan), de aztán eszembe jutott, hogy a gyerek nem eszi meg. Kérdeztem, a mákosgubára is azt mondta, hogy ne vesződjek vele, a mákos tésztát és bejglit se, szóval tök feleslegesen hozattam két csomag mákot... azaz van mák eladó. Kell?

Nincsenek megjegyzések: