2016. december 1., csütörtök

Nem futja

Olvasom szegény Sarka Kata most a válás után tudta meg mi az a rezsi. Neki gondolom eddig nem számított a rezsicsökkentés, mindegy volt, hogy mennyit fizet villanyra és gázra, mert futotta rá, nem kellett számolni és beosztani a pénzt. Nemigen érinti a nyugdíjemelés se, mert mindig lesz mit a tejbe aprítani.

Egyébként ez egy tök jó politikai trükk. Előbb elszegényítünk mindenkit, aztán adunk nekik 10 ezer forint havi kedvezményt a rezsiből, meg 10 ezer forint nyugdíjemelést, és máris ott van sokmillió lelkes hálás ikszelő a választásokon. (Ilyen a cigaretta is, azt hiszed, hogy csökkenti a stresszt, pedig csak azt a stresszt szünteti meg rövid időre, amit saját maga okoz.)

Nekem ebből a nyugati fizetésből is számolnom kell, hogy szélerőműből származó (drága) villamos energiát veszek, vagy hőerőműből olcsóbbat, vagy atomot. Nekem nem futja a szélre, be kell osztanom minden centet (az áramnak nincs szaga). Nem futja kiegészítő nyugdíj-biztosításra sem, tehát meg kell becsülnöm az államit, ha jól akarok gazdálkodni, olyan államban kell élnem, ahol privát számla van, és garancia, hogy nem veszik el.

Most olvasok egy szuper sajt-saláta receptet, benne 3 féle sajttal, majonézzel. Imádom a sajtot, de ha belegondolok, hogy ebben a salátában mennyi kalória van, akkor meggondolom, hogy csinálok-e, vagy inkább legyintek. Van, aki megeheti, mert nem kell számolni a kalóriákat. Nekem nem futja rá (a kalória-keretből), inkább eszem a hámozott murkot, meg a zöld leveleket.

Annak, akinek futja rá, fel sem tűnik, hogy pazarolja a vizet, a kaját, a benzint, az időt. Van, akinek ezek kiapadhatatlan erőforrások.

A fiatalok felesleges dolgokat csinálnak, mert nekik még rengeteg sok idejük van élni... Futja rá.  Nekem már meg kell válogatni, hogy milyen könyvet olvasok el, milyen filmet nézek meg, milyen programra megyek el, mert kevés az idő, be kell osztani, mint ahogy a pénzt és a kalóriákat is be kell osztani.

Lassan az életem egy nagy excel tábla, amiben tervezem az időt, a pénzt, a kalóriát. Igazi projekt management, mert a szűkös erőforrásokkal gazdálkodni kell. Ha nem, rám omlik a világ, és kilapít.

Mondjuk a lapos has nem lenne baj. Akkor holnap rám jönne a fekete zakóm, a James Bond témájú karácsonyi partin. Nem futja újra. De még egy ócska csokornyakkendőre se.

1 megjegyzés:

Dr Danie Ben írta...

Szeretné, hogy vesz egy Vese vagy szeretné eladni a vese? te
keres egy lehetőség, hogy eladja a vese arány miatt
Pénzügyi lebontják, és nem tudja, mit tegyen, akkor keressen meg minket
Ma és Mi kell kínál jó adag a vese. A nevem
Orvos Daniel vagyok Nefrológus a UBTH Medical Center. a
Clinic szakosodott Vese Sebészet és mi is foglalkozik vásárlás
és szervátültetés vese egy élő egy tometry megfelelő donor.
Mi található az indiai, Törökország, Nigéria, USA, Malajzia. Ha
eladásában érdekelt, vagy vásárol vese, ne habozzon, hogy
fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

E-mail: Doctordaniel95@outlook.com vagy Doctordanielben@gmail.com

Üdvözlettel.
Dr. Daniel.