2017. március 9., csütörtök

Megértettem

Rájöttem! Azért csinálom, mert kell az adrenalin, anélkül az alap pulzusom, vérnyomásom, minden lassú lenne, ezzel pörgetem magam. Van, aki falat mászik, van aki repülőből ugrik ki vagy más extrém sportot csinál, van, aki párcserés szexet, mert kell az izgalom. Az adrenalin függőséget okoz, látom a konditeremben is, hogy mennyire rá lehet kattanni. Én meg egyszerűen csak izgatom magam, felesleges problémákat találok ki, hogy legyen min dolgozni. Megmondta már a szci pszichológus is, csak akkor nem értettem. Most megértettem, és felírtam egy lapra: "ma elkezdek élni".

Ennek pár napja, és valahol elkavarodott a lap, azért írom fel ide, hogy szem előtt legyen, mert ezt nem kellene elfelejteni, mint minden más fogadalmat.


(Kapcsolódik egy korábbi szlogen, amit megpróbáltam magamévá tenni, azt se sikerült: "nem a megérkezés a cél, hanem az utazás." Most próbálok ennek szellemében élni.)
A diagnózis: többé kevésbé egészséges. Azt a pár problémát leszámítva, amit találtak. De most már nem érdekel. (Ameddig még lehet) Élek, utazok, hurrá!

(Van még egy pár, ami bevált, például "a dohányzás nem oldja meg a (z eredeti) problémát". Ha kell ilyen vagy hasonló testreszabott szlogen, keress meg. A szlogen megfogalmazása fél győzelem, mint ahogy a lottószelvény megvétele is fél nyeremény.)

Nincsenek megjegyzések: