2017. július 31., hétfő

Menhely

Újabb állatot mentettem ki a menhelyről. Azaz a second hand shopból. A kutya és a rénszarvas mellé érkezett egy malac. Három ikertestvér. Színben nem igazán passzolnak, majd azt hazudom, hogy más anyától vannak.


Ezeknek a plüss állatoknak az ára 0,25-1 euró között volt. Aki megunja, ingyen leadja, akinek meg nincs pénze újra, az megveszi. A rénszarvas a lappföldi ajándékboltban 15-20 euró lenne, Malacka az áruházban kb 10. A kutya speciális, egy finn grafikus Mauri Kunnas könyveinek a hőse, Ouluban a múzeumban láttam róla kiállítást. Ez talán még drágább is újan.

A lappföldi útra vittem magammal őket, és úgy csináltam fotókat pl a tájról, hogy rajta voltak. Élő díszletnek. Murok Marci legós képeitől jött az ötlet.

Mást nem igen veszek ott, bár többször benézek. Sótartó, virágos vázának használt mázas kerámia pohár, kisasztal jött már haza. Meg logikai fa játék, amiről a kötelet és fa karikát kell levenni, össze-vissza bújtatva.

Na meg az ikeás Billy polc, az a gyengém. A válás után elfeleztük, egy maradt nekem. Mikor kinőttem, már nem lehetett kapni ebben a színben (nyír), de a használt boltban belefutottam. Azóta 4 van belőle. Könyvtáras dolgozószoba az álmom, oda lesznek, egymás mellé, két fal, egy sarok tele könyvekkel. Előtte karosszék és íróasztal. Mikor a pszichológus levitt a forrásomhoz, itt találtam meg.

Ahogy elnézem a menhelyemet, plüss állatok, Yoda baba, hupikék törpék, Coccolino maci... lehet, hogy ideje lenne újra meglátogatni.

Nincsenek megjegyzések: