2017. augusztus 7., hétfő

Finn állatkert és a félénk állatok

A finnek félénkek, introvertáltak, a finn állatok is félénkek, ezért a félénk finnek olyan ketreceket vagy kifutókat építenek nekik, hogy ha szégyenlősek, el tudjanak bújni. Egyik másik állatnak ez annyira jól sikerül, pontosabban a többségnek, hogy az állatkert kapujára ki lehetne írni: "nyomokban állatokat tartalmazhat".

(irónia on) Mennyivel jobb lenne egy olyan állatkert, ahol minden állat szűk ketrecben lenne, sőt, úgy, hogy a ketrec közepére lenne láncokkal rögzítve, hogy ne tudjon elbújni, és körbe lehessen nézni. Akkor kevesebb hely elég lenne nekik, és elférnének olyan nemesebb, állatkerti állatok is, mint zsiráf és elefánt. (irónia off)

A finnek azzal oldják meg a kérdést, hogy csak olyan álltatot tartanak, ami itt a természetben is megterem, vagy amit szaporítani lehet/érdemes (ilyenek a macskafélék, mert van oroszlán, tigris, leopárd, meg ezek amúri változatai). Hiányoznak azok a hagyományos állatkerti állatok, mint az elefánt és a zsiráf, de még zebra sincs. Sőt, fóka sincs, mert annyira kicsinek találták a medencéjét, hogy az állatkínzás. Most egy hatalmas homokozó van a fóka medence helyén.

nagymacskák napi ritmusa
(az állatkert nyitvatartási ideje alatt alszanak)

Azért az aranyos, hogy az oroszlános ketrecek elé kitesznek egy táblát, hogy ezek az állatok nappal alszanak. Akkor mi a francnak tartanak ilyen állatot az állatkertben, ha nem lehet látni? (A medve is aludt, a hóleopárdnak csak a farka látszott ahogy a fáról lelógott, a majmok nem ugráltak és viháncoltak a köteleken, hanem bent pihentek az istállóban, szerintem benyugtatózták őket.)

Szerencsére vannak fa állatok, hogy ami nincs, vagy nem látszik, azt is meg lehessen nézni.




Majdnem frászt kaptam ettől a fa tigristõl

Ott alszik

Hiúz, őslakos állat, bár az erdőben ritkán lehet észre venni

Feladat: keresd a pandát!


Az állatkert legjobb helye: grill kunyhó



0 majom

Nyomokban medvét tartalmaz

Vaddisznók helyett vaddisznó szobor

Kellemes kivétel


Nincsenek megjegyzések: