2017. október 14., szombat

Töltöttkáposzta lekvárral

A héten csináltam szabolcsi töltött káposztát (jó lett), ettem szőlőlevélbe tekert rizst (konzerv a Lidl-ből), és ma útravalónak megsütöttem két nagyobb tavasztekercset, ami már egy ideje megbontott dobozban volt a fagyon - kellett a hely a káposztának. Azt veszem észre, hogy ez a három teljesen különböző étel ugyanaz: valami vékony dologba bele tekerve töltelék. Hogy ki mit teker bele, és hogy mit teker bele, az persze attól függ, hogy ott mi kapható, Kínában rizstészta, görögöknél szőlőlevél, nálunk meg káposzta.

Micsoda felismerés!

Ma nekiállok megfőzni az áfonya lekvárt - tele a fagyasztó, és kell a hely, na meg jönnek az őszi hidegek, jó lesz az a lekvár rántott sajthoz vagy kása tetejére. Most kisebb üvegekbe fogom elrakni, nem kell hónapokig kerülgetni a felbontottat a hűtőben.

A lekvárról jut eszembe. A finnek cukorsziruppal locsolják meg a saját sütött töltöttkáposztájukat, és hozzá vörösáfonya lekvárt adnak. (kép)


Nincsenek megjegyzések: