2018. április 20., péntek

Autószerelõ árak

Megjavították a kocsit. Vagyis félig. Vagy inkább kétharmadig. Kicseréltek egy 5 eurós izzót, a parkolófényt, vagy helyzetjelzõt. Ezt nekem nem sikerült, a kerék felõl lehet benyúlni, akkor, amikor a kocsi meg van emelve. Az országúti fényt még csak-csak sikerült kicserélni egyedül, de ehhez már be kellett volna hajtani az alkarom, kb mintha a csukló és a könyök között lenne még egy plusz kanyar, oldalra, de erre képtelen vagyok. A másik, amit megjavítottak, az a féltengely végén levõ csuklót vagy gömböt védõ gumi burkolat, azt visszaerõsítették, és nyomtak bele gépzsírt. Ezért nem számítottak fel plusz pénzt, mármint a zsírért. Ennek a kettõ mûveletnek az ára 100 euro volt. Nem pontosan, mert még a harmadikért, amit nem csináltak végül meg, csak diagnosztizálták, hogy nem a gömbcsukló lötyög, hanem a bordás rúd, vagy fogas rúd, valahol a két elsõ kerék között, ennek a megállapításáért is felszámoltak 35 eurót, ez is benne volt a százban. Viszont ez utóbbira mondtak egy akkora összeget, hogy majdnem hanyatt estem. 800 euró. A 3 dologra hétfõn 300-at mondtak, ennek végül a háromszorosa lesz, hogy átmenjen a kocsi a vizsgán (hétfõn megbukott). A kocsi értéke meg valahol 1600 és 1800 között lehet, már ha hinni lehet az átlagnak az autó adás-vétel oldalon (hasonló korú, állagú kombi).

Ma jött meg a fizetés papír, hogy ebben a hónapban kapjuk a nyári bónuszt, a szabadságról visszatérési pénzt, azt már gondolatban lekötöttem, visszafizettem belõle az egyik hitelkártyámat. Most vissza az egész, annak az extra pénznek a nagy része elmegy a szervízre.

Hurrá, van autóm.

Ha megjavíttatom, még mindig jobban járok, mintha újat veszek. Annak a havi részlete (igaz biztosítással) 300 euró lenne. Ha ez a kocsi kibírja a következõ vizsgáig, ami jövõ május, akkor spóroltam 2700 eurót.

Tudjátok mit? Most inkább csakazértsem baszom fel az agyam miatta.

Ma kimentünk a gyerekkel biciklizni. Végre tavasz! Már 2 vagy 3 éve megígértem magamnak, hogy biciklivel fogok munkába járni (15 km a táv). Remélem értitek a dilemmát.

Nincsenek megjegyzések: