2011. október 12., szerda

Sikongó csirkék

Azt hiszem jobb, ha megkíméllek benneteket a részletektől, amit az Eating Animals könyv ír, mert abbahagynátok a húsevést azonnal. Nem mondom el, hogy szenved a csirke az alatt a 42 nap alatt, aztán a futószalagon, hogy kerül a csirkeszar a gépi darabolás következtében a húsra, hogy mossák le a nagy "szarlevesben" a csirkéket, hogy amelyik még ne lett volna szaros, az is az legyen, hogy szívja magába a csirkehús a szaros vizet, hogy 10%-kal többet nyomjon, s fizessetek többet a fekáliáért, amit aztán megesztek. Nem, azt hiszem ezt a könyvet nem akarjátok elolvasni. Jobb befogni a szemeket és a füleket, jobb nem tudni róla. Most, hogy elolvastam a könyvet, nem fogok jobban aludni tőle.

Vissza kell hozni a háztájit, vissza kell hozni a helyi gazdálkodást. Visszasírjuk majd még a nagymamát, aki etette és levágta a vasárnapi csirkét.

4 megjegyzés:

blis írta...

Az én pipijeim "letojt tyúkok".
Ez azt jelenti, hogy amíg hozzám nem kerültek, egy "tojásgyárban" éltek.
Hetekig tartott, mire megszoktak itt. Azt sem tudták, mi a nappal, mi az éj. Eddigi helyükön 24 órás mesterséges fény alatt éltek, elöl ettek, hátul tojtak valszeg ketrecben amiből a fejük kilóghatott, már a kopott nyakból is ítélve.
Amint a csapat átlagteljesítménye nem éri el a napi 2,5 tojást, a vállalkozónak sem érdeke a tartás, ezért túlad rajtuk.
De hát, csak azt csinálják, amit még megtehetnek.

Névtelen írta...

Voltam már nagyipari csirkefeldolgozó üzemben, de nem láttam szaros vízben úszó húst.

Azonban láttam már trágyával szennyezett újhagymát és salátát is. Amit szintén megesznek.

Azonban a papír mindent elbír és akinek a vegizmus a dogmája persze hogy befeketíti a gonosz állatgyilkosokat. Valamivel kompenzálni kell...

Azt mégsem mondhatja a vega vallású ideológus, hogy az ember evolúciósan mindenevő (biológiailag is ilyen az emésztőrendszerének a felépítése) és , hogy az egészséges felnőtté válásra szükség van a húsra.

A vallásoknak szüksége van dogmákra, mivel a tudományos cáfolatokra csak ezzekkel tud válaszokat adni.

Betond írta...

Meggyőztél. Éljen a dogma, éljen az ideológia, éljen az értelmező kéziszótár. Éljenek a gyógyszerészek, a pszichológusok, a vallási vezetők, és a törölközőgyártók. Éljen Samantha Fox.

Az alma meg kukacos. Pici spóra kora óta az almában lakik, teste 99%-a almából van. Engedtessék meg, hogy ne szeressem megenni.

JL írta...

Egyszer fiatalkoromban vettem egy konyvet, ami arrol szolt, hogy hogyan kell olyan konyveket irni amelyeket aztan tomegevel vesznek bizonyos ember csoportok. Es ebbol aztan jol meglehet gazdagodni. Az kulonbozo ideologiakat bizonygato konyvek irasa az egyik fo pont volt. Lehet, hogy a te konyved is igy keszult? :)
Egy dologban igazad van, az a hus, amit a boltban megveszunk, messze nem hasonlit a nagyanyaink altal tartottakhoz, talan mar nem ia hus. Ha igazi hust akarsz piacra kell menni.
Viszont! Ez igaz a zoldsegekre, gyumolcsokre is, amit zolden leszednek, tobb ezer kilometert utaztatnak, majd specko kamrakban erlelnek. Ja, is ki tudja milyen mu/valodi tragyaval tragyaznak.
Na most mi a jobb?
Azt hiszem irok egy konyvet a zoldsegek tap es vitamin ertekenek drasztikus csokkeneserol. Imadni fogjak... :)