2012. október 28., vasárnap

Helyi választások

A tegnapi egypercesbõl kimaradt, hogy ma megyünk az Ikeába könyvespolcot venni, annyi sok a mindenhonnan összevett könyv, hogy már nem fér el, na az is pénz. Nem éri meg mûveltnek lenni - lám, boldogok a lelki szegények, akiknek nem kell könyvre és polcra költeni.

Ma helyi választások vannak Finnországban, ezen mi is részt vehetünk. Nagy a tét, lesz-e orvosi ellátás, iskola, óvoda, nyugídjas otthon. A fiaim  óvodás társa apukája jelöltként indul, a szomszédunkból ketten is, arra szavazok, aki a legjobbat mondja vagy a legtöbbet fizeti. Aliéknál finom samosát ettem úgy 13 éve, felzabáltam egy nagy tál felét, azt hiszem, tartozom neki ennyivel, hiába nem vette meg a kocsink.

Jó lenne, ha Espoo városa nem egyesülne Helsinkivel, pedig most nagyon nyomják a városegyesítéseket, a költségcsökkentést. Vannak olyan kisvárosok, akik egyesültek, azóta már csak hetente kétszer két órára nyit ki az orvosi rendelõ, minden más idõben be kell utazni a nagyobbik városba, ami 30 kilométer. Update: Ali bejutott.

Aztán országos pingpong verseny van, megyek nézni a döntõt, látványos menetekre számítok. Így talán elkerülöm, hogy ne menjek vissza a könyvvásárra újabb pénzeket költeni felesleges irodalomra és tudományra, mert mint tudjuk, közeleg a születésnapom másnapja, s nem lesz már idõm elolvasni.

Most már csak a lényegesre koncentrálok.

Tegnap Tarja Halonent is láttam a vásáron.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

és mi a lényeges?
levena

Betond írta...

Most éppen a change managementrõl, a tudásmenedzsmentrõl és a világ keletkezésérõl és végérõl olvasok.