2015. július 3., péntek

Angyalvacsora

Talán nem mondok vele újdonságot, hogy van egy lángosos autó Helsinkiben. Esténként a vasútállomás környékén lehet nála magyart enni. Egyre jobban megszeretik a finnek is, és buli után, akár hajnal 4-kor is lehet náluk frissen sült lángost kapni.

Azt kevesebben tudják, hogy az autót az egyik magyar étterem, a tengeri csillag (Meritähti) tulajdonosa üzemelteti. Nekem azt mondta, mióta felszámolta az éttermet, több a bevétele. Az engedélyezés sokáig tartott, de megérte.

Nála este hosszú sorok is lehetnek (?). Ezt nem teszteltem, de az tény, hogy éjjel segítõi vannak, mert azért lassan sül az a lángos, vagy sokan jönnek ki a kocsmából éhesen.

Azt még kevesebben tudják, hogy éjjelente egy 9 nyelven beszélõ díjazott írónõ dolgozik nála. Kis kereséssel kiderült mit is alkotott Ilka, és hogy kapcsolódik az okos marketingjérõl híres Mr Sale üzlethez, ahol gyakran megfordulok.

Kedvcsinálónak itt van egy írása, amibõl kiderül, mikor érdemes angyalokra vadászni. Papp-Zakor Ilka: Angyalvacsora. Ezután, ha lángosozni megyek, mindig eszembe fog jutni, hogy az angyalvacsor.

Igen, ma is ott vacsoráztam, és ott hallottam, amit róla tudok.

Nincsenek megjegyzések: