2016. március 11., péntek

Kényes kérdések (sensitive issues)

Ma van az Emma gála, a finn Fonogram, ahol a finn zenészeket díjazzák. Nem ez az érdekes, hanem a fiatal mûsorvezetõ, aki többek között a Dance show-t verzette, most a Voice of Finland mûsorvezetõje, amúgy kb 10 évig a skandináv MTV zenei mûsorvezetõje volt, és még mindig csak 32 éves, most lebukott. A hálószobájában rögzítette az ott történteket. Ezért kihallgatták, és ezért visszalépett, ma nem õ vezeti a zenei díjátadót.

Khm. A kérdés az, hogy ha valakinek rossz az emlékezete, rögzítheti-e azokat a dolgokat, amikre késõbb is szeretne emlékezni? Hogy is mondjam, magányos éjjeleken... A helyzet az, hogy a finn törvények szerint nem, a privát szféra védelme mások otthonában is megillet mindenkit.

Tehát az a parám, hogy a telefonszerelõ titkoban kihallgatja a hálószobatitkaimat teljesen felesleges volt. Egyébként mikor visszamentem a telefonért, azt mondta, hogy a biztonsági kód, amit megadtam, hibás volt, nem tudta kipróbálni. Well well, hajlamos vagyok elhinni, hogy  a furcsa módon ismerõs nevû Axl Smith is csak biztonsági okokból rögzítette az eksönt. A hölgy, aki feljelentette, azt mondta, hogy a kamera össze volt kötve az aktivitást regisztráló karórával (és gondolom akkor kapcsolt be, amikor beindult a hogy is mondjam, ereszdelahajam). Ez amúgy tényleg biztonsági kérdés, mondhatni... Elnöki ügy... Lehet, hogy a szerelem-coach értékeli az udvarlás során mondottakat, és tanácsokat ad, hogy mikor húzza jobban, vagy lassabban a hegedûvonót. (Birkák ezek, azt mondják, hogy pl a társasház folyosóján is tilos kamerát felszerelni...)

(Jut eszembe, a szex-coach-ot, ha árnyék-coach-olást csinál, be lehet engedni a hálószobába, hogy ott közvetlen megfigyelje, hogy teljesít a coachee?)

Mindezek után van egy jó hírem: ha valaki szereti a traktorokat, az most rengeteget láthat a városban, jönnek a parasztok és felvonulnak, és tüntetnek, mert itt van ereje a tüntetésnek, és van aki megszervezze, és az emberek hisznek benne, hogy ennek igenis lesz eredménye. Talán a tévé is bemutatja, mikor a fehér templom elõtt felállnak a macsó férfiak a traktoraikkal. Nini, az esti hírlap (délutáni bulvárlap, kicsit képzavarban vagyok, mert reggel jelenik meg, és élõ videós tudósítást közvetít, tehát amolyan mindenes bulvármédia) élõben számol be az eseményekrõl.


"Nálunk" miért nem mehetnek be a traktorok? Nálunk miért nem hiszi senki, hogy egy ilyen tömegmegmozdulásnak ereje, hatása lenne? Nálunk miért nem számol be a média pl a tanártünetésrõl?

Kényes kérdések ezek.

Nincsenek megjegyzések: