2016. április 11., hétfő

A bukás természetrajza

Fontos, hogy náluk legyen a kontroll, hogy mindig õk pattogtassák a labdát. Jött most egy népszavazás kezdeményezés, épp csak elkezdték gyûjteni az aláírásokat, mikor bejelentik, hogy eltörlik a törvényt. És most úgy csinálnak, mintha jók lennének, mintha meghallanák a nép hangját, és mert "megosztotta a népet", saját akaratukból eltörlik. Azt mondják amúgy is eltörölték volna. Higgyem? A múlt héten még mást mondtak.

Még kiderülne, hogy mennyien szavaznak az illiberális antidemokrácia ellen. Még kiderülne, hogy nincs meg a kellõ támogatás, és a kételkedõk is felébrednének. Ezt a kockázatot nem lehet bevállalni, mert félõ, hogy a nép elkergeti õket és a tejjel mézzel folyó pénzcsap elapad. Ezért megelõzõ csapásként lépni kell. Hát, sikerült. Ezzel csak elodázzák a bukás dátumát.

Mikor elolvastam a hírt, azt hittem nem hiszek a szememnek. Azt hittem áprilisi tréfa. De ennek is, mint mindennek, ki kell várni a végét, derülhetnek ki még csalafintaságok.

1) A kontroll megõrzése: meglepõ, kiszámíthatatlan, váratlan fordulattal téveszd meg az ellenfelet
2) Az ellenfél sikerének bagatelizálása: csinálj úgy, mintha ez a saját terved lenne. Fogd ki a szelet a vitorlájukból.
3) Megváltó szerep: csinálj úgy, mintha hallgatnál a népre.
4) A zúgolódás elhallgattatása: csöpögtess néha a népnek is, tégy a kedvükre. (Ha unják a focit, szervezz úszó vébét.)

Tökös legény legyen minden szavazójuk, ha meg akarják érteni ezt a köpönyegforgatást. De nem félek, fogékonyak az agymosásra, és hülyék az önálló gondolkodásra, a kétkedésre, a status quo megkérdõjelezésére.

S ha nagyon nagy a gáz, lehet majd adni minden olyan menekültnek választási jogot, aki rájuk adnák a szavazatukat.

Nincsenek megjegyzések: