2016. augusztus 17., szerda

Az õsz

Tegnap a rádióban arról beszéltek, hogy õsz van, legalábbis tegnap elkezdõdött az õszi félév az iskolában, meg az idõ is olyan. Bezzeg, ha szentivánkor van 20 fok, az szép nyári idõ, de augusztus közepén ugyanaz már õsz. Ha hozzá vesszük, esik az esõ, szürke minden, akkor igen, itt az õsz, és még csak nem is szép.

Ma reggel meg arról beszélnek a rádióban, hogy kezdõdik az õszi depressziós idõszak.

Aztán felhangzik egy reklám: Kedves mindnyájan, azért gyûltünk össze itt a temetõben, hogy a 2016-os nyarat temessük. Nem! A tamperei vidámparkban még nincs vége a nyárnak, ott szeptember 3-án lesz a nyárzáró buli. Baszki, 2 hét plusz.

Na meg az uszoda, ott is két hétig lesz még nyitva a kinti medence. De ez nem Vác, itt a kinti medence fölött nincs sátortetõ, nem lehet kint úszni, ha szakad az esõ, vagy villámlik mennydörög.

A hangulat tényleg fagyos, elment a lányom, kiürült a lakás megint, én meg azon gondolkodok, hogy a telet mivel fogom kibírni, mi lesz a következõ életcélom vagy feladatom, és az anyajegyeimen rettegek. A lábam görcsölésére már rutinosan iszom a kalciumot, lassan az agynak is vissza kellene szokni a hétköznapi rutinhoz.

A szemem most új. Izzad a monitortól, hunyorgok. Be kell szereznem egy szemüveget. Vagy rá kell szokni a répára.

Mély lélegzet.

Ma reggel látok egy jó módszert: a kolleganõnk napszemüvegben érkezik!!! A legjobb módja, hogy az esõt és a szürkeséget színesebben lássa: nem hajlandó tudomást venni róla, hogy nem süt a nap, neki ugyanúgy jó kedve van.

Ami persze mégjobban lehangol.

---
ötletek a nyár meghosszabbítására:
- napszemüveg
- napolaj
- bermuda nadrág az esõ ellenére
- strandpapucsban munkába menni
- kiülni piknikezni a vizes fûre
- elmenni úszni a fagyos tengerbe
- napfényt utánozó lámpa
- melatonin
- egy jó könyv
- vastag pamutzokni (amolyan finn gumicsizmába való)
- candy crush a meleg takaró alatt
- forró glögi (karácsonyi forró gyümölcsbor)
- egy jó könyv
- süti
- csoki
- gyertyák
...
..
.
Megvan! Repjegy és napolaj!!! Utazni. Mibõl, ha nincs pénzem?


Kész, feladom.

Nincsenek megjegyzések: