2016. augusztus 30., kedd

Új szezon

Új szezon, új fazon. Avagy nyárvégi nagytakarítás.

Az úgy volt, hogy hazajöttem a Balatonról, igen hálás volt az idõ, mert mind a 4 nap tudtunk (volna) fürödni, persze az utolsó tábori napon délelõtt inkább nem mentünk bele, mert hullámzott, délutánig meg nem maradtunk, csak amíg átvettem volna az oklevelet, amire a nevem helyett a fiamét írták rá, mert most már nagyobb sztár, mint én. Eddig ugyanis az volt, hogy "jé de nagy fiaid vannak", most meg az, hogy te vagy a M* apukája? Ugyanis szerepelt a tábori színdarabban, apának is leesett a tantusz, hogy a fia igenis ezt szereti és tudja csinálni, õ volt a fõszereplõ. Hosszú szövege volt, végig beszélt, és úgy csinálta, hogy nekem is tetszett. Holnap kezd Békéscsabán, most nem vagyok benne biztos, hogy milyen státuszban, tanulóként, vagy szinésztanoncként... de majd megy fellépni mindenfelé, és én büszke vagyok. De a klubban most már nagyobb sztár nálam, ami nem baj, mert az embernek ugye az a célja, hogy az utódait magasabbra emelje, mint amekkorára képes volt önmaga nõni.

Hazajöttem az esõbe és hidegbe (14 fok és szakadatlanul esik), és kezdõdik a depresszió, és természetesen a lehangoltság, és ilyenkor jó egy kicsit felrázni a környezetet, most pl törlöm a régi facebook nevemet, és csinálok újat (könnyebb, mint egyenként törölni minden elrontott Orbánozást/Gyurcsányozást, meg beszólást, meg a trollkodást és kitiltást amúgy sem lehet visszacsinálni), meg törlöm a saját domainjaimat (csak jelzem, hogy a betond.hu is megszûnik, tehát elérni majd csak kommentben lehet).

Megpróbálom átvészelni az õszt. Holnap anyajegy vizsgálat, para van, hogy nem vagyok-e rákos, mindenfélével próbálom elterelni a figyelmem. Tegnap majdnem vettem cigit. Rengeteget fogytam, ma reggel 102,9 kiló, már teljesítettem az ehavi tervet, de a gyomrom még mindig görcsben, nem igen tudok enni, s nincs kedvem úszni se. Semmihez sincs kedvem, nem értem, pedig olvasni lenne, de most ahhoz se.

Oka? Anyagiak, talán, a döglõdõ kocsi, nagyobb kiadásnak nézek elébe már megint. Meg az, hogy otthon jobb, mint itt. Reggel behívott a fõnököm, azt hittem kirúg, de nem, csak új projektet kapok. Majd felkötöm a gatyám.

Azt hiszem visszatérek a korábbi kutatási területemhez: mi okoz boldogságot, mitõl vagyunk (úgy általában) boldogok, és mi a boldogtalanság, és hogy lehet legyõzni. Ha van ötletetek, lehet a kommentbe, de nem kötelezõ.

Nincsenek megjegyzések: