2017. május 31., szerda

Haladás az élet értelme

Azon veszem észre magam, hogy szlogeneket gyártok, és írok ki a hűtőre és a monitorom fölött a falra. Most pl azt, hogy HALADÁS - az élet értelme. A korábbi az volt, hogy a gyermek - a 8v - az élet értelme. Most a haladás. Mert ha nem élek, nem halad előre semmi. Ha élek, akkor köröttem történnek dolgok, láthatóan haladnak. Mint például a kerti munka. Elhanyagoltam, a deszkák lécei között jön ki a tarack, ki kellene szedni. A bogyós ágyásomat, ahol a málna, egres, áfonya van, felverte a gaz, az udvarról bejövő és terjeszkedő orgonabokor. Kapálni kell, de legalább kitépkedni. A gyermekkel leszedegettük az összes sárgálló pitypangot, mielőtt még a szél bóbitát játszik és elszórja a magokat - kiirthatatlan gaz.

Közben vettem a gyermeknek kerékpárt. Nagyon imbolygott a kicsivel. Lefestettük a sárhányót, most már csak fel kellene szerelni. Meg az enyémre visszarakni a féket.

Írtam egy hosszú listát, hogy miket kell hamarosan megcsinálni, majd ahogy fogy a lista, érezni fogom, hogy haladok, süvít a szél a fülem mellet, s hogy élek ezerrel.

Mert élni jó.

Ez meg a mindenesti mantrám, elalvás előtt, fürdés közben, káromkodás helyett.

Nincsenek megjegyzések: