2009. szeptember 24., csütörtök

Tackback

Annyira szeretnék trackback-et, de eddig nem sikerült, de ez most nagyon tetszett Kiscsuritól, mint valami régi Galaktika novella. S eszembe jutott róla valami (tessék elolvasni előtte!):

A középső rész, az emberek túlszaporodásáról, ez jó, jutott róla az eszembe a gazdaságtan példa a nyulak és rókák egyensúlyáról: mikor sok a nyúl, elszaporodnak a rókák is, mikor majd mindet megkajálták, lefogynak a rókák is az éhezéstől, s megint előlről. Ha sok az ember, elszaporodnak az emberevők, a vírusok, az emberevő fák, az emberevő cápák, oroszlánok és bermudaháromszögek, több lesz a baleset, több repülő potyog le, több lesz a munkanélüli, aki éhen hal, s aki nem, az több lázadást indít, és több lesz a háború, hogy az egyensúly visszaálljon, s marad remélhetőleg több mint kettő, s minden előlről.

Legszívesebben kukac lennék egy temetőben, mert "János bácsi testét..."

(meg kellett néznem a helyesírási tanácsadóban, melyik helyes: előről, előlről, elölről vagy előröl, ez utóbbi bár helyes, de mást jelent, a többi között még a google sem tudott választani, de az a helyes, amit fent írtam)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hali,

hát eszerint meg: http://www.magyarhelyesiras.hu/
elölről

R.

p. kiscsuri írta...

betond, a könyv ami inspirált: Ruediger Dahlke: Mitől beteg a világ?(Woran krankt die Welt?)

ajánlom fogyasztási figyelmedbe.

Névtelen írta...

Elölről. Netet nem éri meg használni picit komolyabb helyesírási kérdéseknél (sőt: a komolytalanabbaknál sem:-) ). Kérdezhetsz magyar szakost, de a biztos forrás (amihez a magyarosoknak is illik gyakran fordulni) az a HÍ-szótár:-).
Azt azért mindig külön becsülöm, ha valaki igényes a helyesírás tekintetében. És tévedni emberi dolog.