Épp azon gondolkoztunk a párommal, hogy kellene valami ünnepi menü, amit karácsonykor lehetne fõzni. Mert ugye a finnek eszik a sonkát, a magyarok a halat, mi mit együnk? Vasárnap rendszeresen haloumi sajtot sütünk görög salátával, az amolyan ünnepi étel nekünk, de a karácsony az más.
Erre most kipróbáltunk valami újat, ami megállná a helyét egy ünnepi menüben: tofu saláta. Az ízek orgiája, a szójaszósztól sós, a tofutól füstös, a méztõl édes, a citromtól pikáns, a magoktól ropogós. A párom találta valahol, lefotózta a receptet.
Hozzávalók:
200g füstölt ízû tofu, kevés olaj a
sütéshez, 1 teáskanál szójaszósz, 1 evõkanál szezám mag, 4 friss füge, 3
evõkanál mogyoró-mag keverék (mi kesudiót, tökmagot, mogyorót,
fenyõmagot, napraforgómagot kevertünk össze), 1 evõkanál méz, 1 evõkanál
olaj (mi szezámolajat használtunk), kevés citromlé
Elkészítés:
A füstölt tofut lecsöpögteted, szeletekre vágod, és kevés olajon pirosra sütöd. Mikor kész, szójaszósszal meglocsolod és mellé szórod a szezám magot. Félre teszed.
A salátát tálba tépkeded, bele kevered a megmosott, darabokra vágott fügét, a mogyoró-keveréket, és a tofut. Olajjal, citromlével meglocsolod és még egyszer összekevered. A végén mézet csorgatsz rá.
Finom?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése