2007. augusztus 19., vasárnap
Minőségi szex
Tegnap hatalmas gulyás orgián vettünk részt. A finnországi magyarok minden évben összejönnek, hogy összemérjék tehetségüket gúlyásfőzésben. 7 induló csapat volt, melyből egyet diszkvalifikáltak, mert nem gúlyást, hanem viharsarki húsgombóc levest főzött. A hat bogrács tartalma még a versenyen, kóstolás közben elfogyott, ez utóbbi leves éjfél utánig megmaradt, amikoris az ivástól, táncolástól, szaunázástól megfáradt idegenbe szakadt honfitársaink örömmel estek neki.
A versenyen felmerült, hogy jövőre jó lenne halászlevet főzni. Kóstolás után táncolás és lerészegedés, utána éjféli koedukált szaunázás következett. Lehülés a közeli patakban, természetesen ruha nélkül. De jó is volt ennyi régi ismerőssel találkozni!
A finn szauna lényege:
- 100-110 fokos kályha
- fa burkolat és fa padok
- gőz (kályhára locsolt víz)
- koedukált szaunázás
- ruha tilos!
- forró test lehűtése hideg tóban vagy patakban
- (meztelenül rohanás a vízig)
- folyadékpótlás: sör, cider, long drink
A mai nap a másnaposság jegyében rendrakással és kulináris élvezetekkel telt. Eszünkbe jutott a tegnapi bejegyzés: egy ilyen menü felér egy orgazmussal. Ízorgia, amit Fiskars nevű híres faluban éltem át. Itt készülnek a Fiskars metszőollók és gyalogsági ásók. Vettem sajtvágót, mert az mindig jól jön, meg késélezőt. Körömollóm már van, azt nem vettem újat, balta sem fog most még kelleni.
Vajon az ilyen menüt (előétel, főétel, utóétel) amiben ilyen fantasztikus ízek keverdenek, hogy találják ki? Az előételünk (1. ábra) egy fa tál volt, rajta mindenféle földi jó, kaviáros barnakenyér, a feltét sós, az alap kicsit édes, micsoda összhatás! Ezen kívűl rebarbara, pármai sonka és sárgadinnye, marinált paprika és hagyma, sajt, füstölt hal. Azt sem tudtuk hol is kezdjük (mint a szexben, a kezén, a lábán, a köldökén vagy könyökén, esetleg a fülén, de itt még azt sem lehetett eldönteni mit hagyjunk a végére, mivel koronázzuk meg az egész élményt).
A főétel lazac volt kapros öntettel, ezt egyszerűen jóra, szálka mentesre csinálták, jó vastag szeletet kaptunk. Másik menü csalános burgonyapüré volt valami spéci hallal, na ez már nagyobb emléket hagyott: a csalán valóban csípett (haha mi lenne ha a nyelvünkön kijönne a kiütés? mennyire izgatóan hatna az ilyen a társunk testén?) de nem okozott kellemetlen meglepetéseket. Érdekes volt.
Ráadásnak fekete és fehér csoki habot (mousse) kaptunk, ami nem volt sem hab, sem fagylalt, valahol a kettő között, olvadt el a szánkban erős keserű csoki ízt hagyva maga után. Jól illett hozzá az eper, a málna, az a narancssárga bogyó, ami leginkbább hatalmas cseresznye lehetne, de nem az, és az az ehető virágszirom ami a képen is látszik (5. ábra). Hatalmas élménnyel szopogattam le a virágszirmokat.
Az elején nevettünk rajta, hogy majd kapunk egy kis falatnyi hajókát a tányérunk közepére, és majdnem így is lett. Mire a menüt végigettük, ami annyiba került mint egy HKI-BUD repjegy oda vissza, és annyi ideig is tartott (kb 2 óra), el is teltünk vele. De leginkább az ízek kavalkádja maradt meg benyomásnak. Ízorgia, ahogy már írtam. Felejthetetlen. Azon nevetgéltünk, milyen szex felelne meg ennek a mai menünek...
Na akkor vissza a szexhez.
A tegnapi gulyáslevesek olyan volt, mint egy szex kiállítás és vásár, ahol a sok kiállítót lehet nézni, kóstolgatni (fogdosni?). Mindegyikből csak egy kicsit, nehogy a végére már ne legyünk elég kemények és kitartóak. A mai élmény meg a minőségi szex. Megfelelő ideig tartó legjobb minőség. Tökéletes kielégülés.
Aztán lehet hogy hülyeségeket írok, össze is meg vissza, még hatása alatt állok a Jagernek, amit nem loptak el a reptéri munkások, és amit mindenkinek kóstolva, mindenkivel koccintva, félig magam ittam meg. Kívánok mindenkinek ilyen kellemes kulináris orginális kirándulást!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
mai minőségi szexem: camembert sajttal és őszibarackkal töltött csirkemell, párolt rizzsel (agárdon, a zápor-zivatar előtt).
Nyami!
és mi van a szobatársnőkkel?
Megjegyzés küldése