2008. augusztus 31., vasárnap

Makkara

Összedobtam gyorsan egy salátát, nem is egyet, kettőt, oszt kimentünk makkarázni, kolbászt grillezni a közeli erdőbe. Ismerősök hozták a húst, én a köretet meg a pálinkát. Görög saláta volt az egyik, citromlével, ahogy nemrég tanultam.

Kerékpár verseny volt mellettünk, időnként megállt valaki és a kikészített mazsolából, félbevágott banánból, negyedébe vágott ecetes uborkából szedtek, vagy ittak valamit. Aztán eleredt az eső, és újra kisütött a nap, mi ennek ellenére jól éreztük magukat. Kicsit le is pirultam, vagy csak a pálinkát érzem.

A másik saláta ex-anyósom féle káposztasaláta volt, úgy készül, mint a csalamádé, mindjárt elmondom. Van egy szakácskönyvem, F.N.A, elvileg családi, de sem csalamádé, sem ilyen édes káposzta saláta recept nincs benne. Így csináltam:

Káposzta saláta

Fél fej káposztát vékonyra leszeleteltem, enyhén besóztam, két szem sárga paprikát és egy fej hagymát szeleteltem bele. Közben felforraltam 1.2 liter vizet, abba 5 evőkanál cukrot, kb 12 evőkanál 10%-os ecetet, köménymagot és kevés fehérborsot tettem, ezzel a lével leöntöttem a zöldséget. Utána kellett még ízesíteni, annyi ecetet tettem rá, hogy savanykás legyen, ne a káposzta íze domináljon. Érdemes megvárni, míg kihül. Finom salátának is, grill mellé köretnek is.

Nincsenek megjegyzések: