2008. november 21., péntek

Áfonyás pite

Ma megint áfonyás pitét sütöttem. Új recept következik (itt a régi).

150 g margarin
1 dl cukor
1 tojás
2.5 dl finomliszt
1 tk sütőpor
400 g fagyasztott áfonya
1 ek burgonyaliszt (sűrítő)
4 ek cukor

Keverd össze a szobahőmérsékletű margarint a cukorral. Add hozzá a jól felvert tojást. Keverd el a sütőport a liszttel, és add hozzá a masszához. Simítsd bele a tésztát egy kb 23 cm átmérőjű, kerek porcelán sütőformába, és süsd 200 fokos sütő alsó részén 10 percig. Keverd bele a félig kiolvadt áfonyába a burgonyalisztet (sűrítőt) és a 4 ek cukrot. Öntsd a gyümölcsöt a félig sült tésztára. Süsd még 15 percig. Vaníliaszósszal leöntve tálald.

Az is jó, ha vaníliás krémtúrót teszel az áfonya alá.

Nincsenek megjegyzések: