Hazajöttem, morogtam, hogy ma nem volt időm ebédre, csak egy hamburgerre a vasútállomáson, és nekiálltam vacsorát főzni. 25-30 perc múlva kétféle főtt étel volt az asztalon, egy vegáknak, egy húsevőknek. Finom és gyors receptek jönnek.
Zöldséges rizs vagy paella
Fél hagymát összevágtam, feltettem párolni kevés olajon. Egy szál répát, egy kis darab karórépát (jó a karalábé helyette), egy marék fagyasztott brokkolit, és egy kis darab (6-8 centi) cukkinit apróra vágtam, és a hagymán 3-4 percig pároltam. Hozzáadtam egy zöldségleveskockát (bouillon), egy bögre vizet, és egy 3/4 bögre rizst. Összefőztem, míg a rizs megpuhult és a levét beszívta. Hozzá tartozik, hogy a rizs gyorsrizs volt (10 perces), és hogy a leveskocka soknak bizonyult, legközelebb egy fél elég lesz. De finom volt és gyors.
Rizseshús grillcsirke maradékából
Míg készítettem, feltettem 1 pohár rizst főni, azaz a párom feltette, és 10 perc után bele kevertem a tegnapi grillcsirke csontjáról leszedegetett, apróra vágott húsdarabokat. Egy felső és két alsócombról való hús volt, 20-30 deka, elég zsíros. Mivel ízetlen volt rizs, fél pohár melegvízben feloldottam egy húsleveskocka kb. harmadát, a rizshez kevertem, és kevés magyaros fűszerkeverékkel ízesítettem (olyan tubusos, mint a pirosarany, de por van benne, hagyma, fokhagyma, só, hasonlók).
Mindkettő kész volt pillanatok alatt, egyszerre, és mindketten jóllaktunk, még a gyerek is. A nagymami cékláját ettem a húshoz, a zöldséges jó volt úgy, ahogy volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése