Szokták mondani, hogy az vagy, amit megeszel. Blogoltam is róla, hogy az vagy szellemileg, amilyen szellemi táplálékot (könyvet) megeszel, azaz olvasol. Most a kajáról jutott eszembe valami.
Ha spárgát eszünk, a vizelet erős. Ha céklát, akkor piros. Ha spenótot, akkor zöld. Ha fokhagymát, vagy hagymát, akkor az izzadtságunk hagymás, kellemetlen. Ha koleszterint, akkor lerakódik. Ha sok szénhidrátot, lerakódik. Tiszta sor?
Valamit kell hogy csináljon az ember vérével ez a sokféle kaja, ha átmegy a vizeletbe, meg testszagba. Szóval bennünk kering mind az amit megettünk. Kérdés, akarjuk-e mindenféle szennyes moslékkal mérgezni magunkat? Az a sok E betü, ami nem E vitamin, az vajon hol jön ki, és hol rakódik le?
Jutott eszembe, amit a macska-egér dologról tanultunk. Hogy azért játszik a macska az egérrel, azért pofozza, mert ha az egér retteg, mielőtt megeszi, édesebb lesz a vére. Biológia, megvan? Mert az egér félelme adrenalint termel, az meg a vérét édesebbé teszi.
Voltam egyszer egy Amway bemutatón, ahol valami Zepter-szerű edényt istenítettek. Beletették a csirkét, sótlan, meg talán egy pár evőkanál vizet, fel a tűzhelyre, és az előadás végén tényleg finom csirkét ehettünk, mindenféle mesterséges E nélkül, és só nélkül. Akkor azt magyarázták, hogy a csirke "izzadtsága" van annyira sós, ami elég a húsához. Csak nem szabad higítani, meg a gőzzel kiengedni. A csirke igazából saját izzadtságában készült el.
Vajon mit evett előtte az a csirke? Mitől volt sós az izzadtsága? És mivel etetik azt a disznót, akinek a húsát esszük? És az a tehén, télen, az istállóban mit eszik?
És mit csinálnak velük utolsó perceikben? Sózzák-e vagy cukrozzák a vérüket? Játszanak-e úgy velük, mint a macska az egérrel, pofozzák-e, idegesítik-e, hogy sok sok adrenalinnal a vérében kerüljön a hentespultokra?
Beugrik az idétlen Milka reklám, ahol a lila teheneket fejés előtt mókusok dögönyözik. Vajon az a dögönyözés a tejet édesebbé teszi? Adrenalin?
Ha azzal az adrenalinnal vágják le vagy fejik meg a tehenet, akkor az az adrenalin mit csinál majd a szervezetünkben? Hogy más növesztő, meg antibiotikus tápszereket ne is említsek. Hova fog az kicsapódni? Milyen hatással lesz ránk? Édesebb lesz a hús? Finomabb? És a vérünkbe kerülve nem okoz majd indokolatlan stresszt, meg infarktus-rizikófaktort?
És az a disznó, aki kétszáz kilós, és 40 kiló zsírt produkál, vajon annak hogy áll a koleszterin meg triglicerid szintje? És az a koleszterin szint mit csinál az enyémmel?
Úgy tudom a kóser húsfeldolgozás lényege, hogy az állat vérét kifolyatják, talán már ők is megfigyeltek, vagy tudtak valamit a vérben halmozódó szemétről. Pedig akkor, mikor ezeket a szabályokat kitalálták, még sem E betűk, sem antibiotikumok, sem génmódosítás nem volt, és talán az állatoknak normális takarmány jutott, nem halpép.
Egyesek azért nem esznek bizonyos állatokat, mert azok vagy szentek, vagy tisztátalanok, vagy mert "gonosz gondolataik" lehetnek. Mások meg azért nem esznek húst, mert az állat vére rontja a vér minőségét.
Ezek után elárulom, hogy nálunk ma vegetáriánus hamburger volt, mert nem a junk food az ami öl, hanem a húsdaráló. És a vendégeinknek nagyon ízlett. És nekem is. És egyébként is, éljen a vérminőség biztosítás!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése