A boltban leárazva vettem mexikói tortilla lapokat, és hozzá taco fűszerport, gondoltam, jó kis vacsora lesz, és legalább fogy is a darálthús a hűtőből. Nekiálltam kiolvasztani a húst, de mire megéheztem, még mindig fagyos volt. Gondoltam, ha magamnak főzök, illene a páromnak is csinálni pár tekercset. Elővettem egy doboz fehérbab konzervet, átöblítettem, hogy lemossam róla a paradicsomszószt, egy kevés vízzel felforraltam, főzni nem sokat kellett, hozzáadtam a taco por felét, pár evőkanál kukorica konzervet a leve nélkül, aprítottam bele egy fél szem paprikát, és kb 5 percig főztem. Jó sűrű lett a szósz, olyan, hogyha ilyen palacsinta-szerű tortillába csavarom, nem folyik ki belőle. A tortilla lapokat tejföllel megkentem, belekanalaztam a szószt, 4 tekercset tudtam vele megtölteni, reszeltem bele sajtot, és apróra vágott paradicsomot. Gondolkoztam, hogy jalapeno paprikát is karikázzak bele, de olyan csípős volt a szósz, hogy inkább kihagytam. A tortillákat feltekertem, kivajazott tűzálló tálra raktam, tetejét még egyszer megkentem vékonyan tejföllel, és reszelt sajtot szórtam rá, megsütöttem.
Ez így szép és jó, de a gyerek nem tud enni belőle, mert csíp, neki a paradicsomos babkonzervvel, kukoricával, paradicsommal, reszelt sajttal csináltam ugyanilyen tekercset. Az 5 tekercset együtt töltam a sütőbe, és kb 20-25 percig sütöttem, amíg a sajt megpirult, és a szósznak is volt esélye mégegyszer átforrósodni. Csináltam a tekercsekhez sajtszószt, porból (a port tejjel kellett elkeverni és felfőzni, mint a pudingot, de javítottam rajta reszelt sajttal, flekken porral és tejföllel). Azzal leöntve a forró tekercseket finom vacsoránk volt.
Csak azt felejtettem el, hogy a feleségem nem szereti sem a csípőset, sem a mexikóit. Mégis, mikor megkóstolta a gyerek verziót, azt mondta, abban nincsen semmi izgalmas.
A húsos változatot végül ma csináltam meg, abba a darált húst pirítottam meg, kevés hagymát is adtam hozzá, a taco por másik felét, pár kanál paradicsomos babot, kukoricát, paprikát, ezeket 5 percig még együtt főztem, paradicsommal, tejföllel és zöld jégsajátával tekertem a tésztába, de már nem sütöttem meg, mindjárt hidegen eszem.
Hozzávalók:
1 doboz fehérbab konzerv (kb 400 gr)
fél zacskó taco fűszerpor
3 ek kukorica konzerv
1 paprika
4 db liszt-tortilla lap
fél pohár tejföl
2 szem paradicsom
15 dkg reszelt sajt
a sajtmártáshoz:
1 csomag sajtmártás-por
4 dl tej
reszelt sajt, tejföl, fűszerek
A húsos változathoz: kevesebb babkonzerv, és 200-250 gramm darálthús, a tésztába töltéskor jégsaláta
[fotó: az nincs]
azaz van, a sütetlen szendvics változatról
Ez így szép és jó, de a gyerek nem tud enni belőle, mert csíp, neki a paradicsomos babkonzervvel, kukoricával, paradicsommal, reszelt sajttal csináltam ugyanilyen tekercset. Az 5 tekercset együtt töltam a sütőbe, és kb 20-25 percig sütöttem, amíg a sajt megpirult, és a szósznak is volt esélye mégegyszer átforrósodni. Csináltam a tekercsekhez sajtszószt, porból (a port tejjel kellett elkeverni és felfőzni, mint a pudingot, de javítottam rajta reszelt sajttal, flekken porral és tejföllel). Azzal leöntve a forró tekercseket finom vacsoránk volt.
Csak azt felejtettem el, hogy a feleségem nem szereti sem a csípőset, sem a mexikóit. Mégis, mikor megkóstolta a gyerek verziót, azt mondta, abban nincsen semmi izgalmas.
A húsos változatot végül ma csináltam meg, abba a darált húst pirítottam meg, kevés hagymát is adtam hozzá, a taco por másik felét, pár kanál paradicsomos babot, kukoricát, paprikát, ezeket 5 percig még együtt főztem, paradicsommal, tejföllel és zöld jégsajátával tekertem a tésztába, de már nem sütöttem meg, mindjárt hidegen eszem.
Hozzávalók:
1 doboz fehérbab konzerv (kb 400 gr)
fél zacskó taco fűszerpor
3 ek kukorica konzerv
1 paprika
4 db liszt-tortilla lap
fél pohár tejföl
2 szem paradicsom
15 dkg reszelt sajt
a sajtmártáshoz:
1 csomag sajtmártás-por
4 dl tej
reszelt sajt, tejföl, fűszerek
A húsos változathoz: kevesebb babkonzerv, és 200-250 gramm darálthús, a tésztába töltéskor jégsaláta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése